Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetska prvakinja u kik boksu: Lune je od mene napravio šampiona, dužna sam da ovde budem, dok ga ne oslobode

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Okupili smo se da se borimo za pravdu za našeg trenera Luneta. On je bio moj trener, od mene je napravio svetskog prvaka", rekla je Nada Petronić

  • 0
ZASTAVE NOVE KOSOVSKA MITROVICA Foto: Tanjug/Dopisništvo KIM

Juniorska svetska šampionka u kik boksu Nada Petronić, koju je trenirao juče uhapšeni Milun Milenković i koja je danas bila u šetnji podrške u Severnoj Mitrovici, rekla je za Kosovo onlajn da je zahvaljući njemu stigla do "krova sveta".

- Okupili smo se da se borimo za pravdu za našeg trenera Luneta. On je bio moj trener, od mene je napravio svetskog prvaka. Dužna sam da ovde budem sve dok ga ne oslobode - rekla je Petronić.

Elena Vučković, članica kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" rekla je da joj je Milenković kao roditelj.

- On nama nije bio samo trener, sve nas je gledao kao roditelj. Imali smo sa njim otvoren odnos, gledao nas je bukvalno kao svoju decu. Kao što vidite svi smo se okupili da ga podržimo i tako će biti svakog dana. Kao što je on nas učio da budemo jaki i hrabri, da idemo uzdignute glave, tako i mi sada verujemo da je on tamo jak, hrabar i da zna da smo uz njega", rekla je Vučković.

Ona je dodala da je ceo grad uz njega.

- Pre svega njegova porodica je uz njega, deca, žena, mama, sestra, a naravno i mi smo, on je naš otac. Svi ga gledamo kao oca. Kao što je i ceo grad uz njega - poručila je Elena.

Jedna od građanki koja je bila u šetnji podrške izjavila je da je juče uhapšen čovek, sportista, koji je bio primer mladima.

- Juče je sve rečeno. Uhapsili su nevinog čoveka naočigled svih nas. Ja sam Srpkinja, rođena sam ovde i ostaću ovde da živim. Imam komšije Albance i živim i sarađujem sa njima. Ali ovo što se sada radi je van svake pameti. Zašto bi se mi sklanjali? Lune je sportista, ugledno dete, nije političar ni stranački opredeljen. Ja se ne bavim politkom, samo sam jedan građanin ove srpske Mitrovice. Ne želim nikome zlo pa ni Albancima", rekla je ona.

Tokom šetnje u kojoj je bilo nekoliko hiljada ljudi, skandiralo se "Vratite nam trenera", "Ne damo te Lune", "Pravda za Luneta".

Milenković je juče uhapšen u akciji specijalnih jedinica kosovske policije, a šetnju u znak podrške Milenkoviću organizovao je Sportski savez Kosova i Metohije.

(Telegraf.rs)

Video: Specijalci okupirali Bošnjačku mahali u Severnoj Mitrovici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA