Vreme čitanja: oko 1 min.

Odložena primena strožih uslova na tehničkom pregledu u Srbiji: Evo do kada je produžen rok

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od ključnih novosti koje donosi novi pravilnik je da ispravan rad katalizatora i određeni zahtevi kod merenja takozvane ovalnosti kočnica još dve godine neće biti uslov za uspešan „prolaz“ tehničkog pregleda

  • 1
Tehnički pregled Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vozači koji su strepeli da njihovi automobili neće proći tehnički pregled zbog najavljenih strožih uslova mogu sada da odahnu. Ministarstvo saobraćaja je usvojilo izmene pravilnika koje su već stupile na snagu, ali je rok za primenu određenih odredbi produžen za dve godine, sve do 5. jula 2025, piše Ozon.rs

Jedna od ključnih novosti koje donosi novi pravilnik je da ispravan rad katalizatora i određeni zahtevi kod merenja takozvane ovalnosti kočnica još dve godine neće biti uslov za uspešan "prolaz" tehničkog pregleda.

Odluka Ministarstva saobraćaja da odloži primenu strožih uslova na tehničkom pregledu pruža vozačima dodatno vreme za održavanje i unapređenje svojih vozila. To je prilika da se obave neophodni popravci i zamene delovi koji nisu u skladu sa novim zahtevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    15. jun 2023 | 09:24

    🤣🤣🤣🤣 Sto bre , pa bolje odmah da krenulo da se smanji broj vozila na ulicama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA