≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poplava prodrla i u planinska sela, meštani u strahu: Nabujala reka poplavila njive, odroni zakrčili put

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamenje i stene na putu, duž ove deonice, vrlo su česta pojava, stoga se vozačima savetuje dodatan oprez.

  • 0
Poplava planinska sela Bela Reka Nova Varoš Foto: Borivoje Ilić

Iako novovaroška opština nije na udaru poplava, ovog proleća najkritičnije je u selu Bela Reka, gde je istoimena reka odnela puteve, poplavila oranice i objekte.

Već je polovina juna, a meštani Bele Reke kod Nove Varoši još uvek nisu posejali bašte i njive koje su pod vodom od polovine aprila meseca.

Meštani su uplašeni pred svake nove padavine, a kiša koja skoro pa svakodnevno pada u ovom selu uliva im strah da ne poplavi kuće i pričini veliku materijalnu štetu.

- Teško je, borimo se, svaki dan novi problemi, reka plavi sve redom, oranice, livade i pomoćne objekte, samo strepimo da ne prodre u kuće. - kažu u zaseoku Milojevići u Beloj Reci.

Po rečima stanivnika ovog kraja, najteže im pada što još uvek nisu ništa posejali, jer zbog obilnih padavina i blata u njivama nisu bili u mogućnosti.

- Luk smo oduvek sejali u aprilu, ove godine teško da ćemo moći pre jula, a kada će stići za upotrebu, kao i ostalo proleće, Bog zna. - dodaju meštani.

Odroni zakrčili puteve

Zbog velikih kiša, padina iznad lokalnog puta Kokin Brod - Zlatiborske Vodice, obrušila se na kolovoz iznad kuća Milojevića, a meštani zbog nedostatka mehanizacije nemoćni su da prokrče put.

Kamenje i stene na putu, duž ove deonice, vrlo su česta pojava, stoga se vozačima savetuje dodatan oprez.

(Telegraf.rs/B.Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA