≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki odron na putu prema Bosni: Putari se celu noć borili sa kamenjem i zemljom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kiša koja pada bez prestanka od juče izaziva odrone na svim putevima koji se nalaze u usecima u stenovitim materijalima. Molim vozače za oprez u vožnji

  • 0
Putevi Užice čiste odron na putu kod Kadinjače Foto: Borivoje Ilić

Zbog velikog odrona u mestu Šargan, ekipe Puteva "Užice" radile su na pročišćavanju puta do sitnih ponoćnih sati, ali već juros je izvaljeno lišćarsko stablo preprečilo put preko Kadinjače.

Velika količina zemlje i kamenja, koji su se sinoć obrušli na magistralni put koji spaja Srbiju sa Republikom Srpskom, zakrčili su jednu celu i pola druge saobraćajne trake.

Zahvaljujući saobraćajnoj policiji iz Užica, koja je nakon odrona regulisala saobraćaj na toj deonici, nije bilo prekida, niti kolone vozila.

-Akcija čišćenja odrona kod tunela šargan trajala je do sitnih ponoćnih časova. Na lokaciji je angažovan jedan od vecih utovarivača sa zapreminom kašike od 5m3 koji je neumorno radio dok nije uklonio sav stenski materijal. Prilikom čišćenja, a usled padavina koje nisu prestajale dolazilo je do dodatnog obrušavanja raspadnutog steneskog materijala. Jedina olakšavajuća okolnost je bila ta što se na tom mestu nalazilo proširenje pored puta pa je mašina imala dovoljno prosora za manevar. - rekao je Alen Mušanović iz Puteva "Užice".

Putevi Užice čiste odron na putu kod Kadinjače Foto: Borivoje Ilić

Stotinak kubika materijala (zemlje i kamenja), usled obilnih padavina sručilo se na kolovoz, a po rečima Mušanovića, kao i meštana, ovaj deo magistralnog puta je često na udaru od odrona.

- Ovaj odron nije jedini koji se desio na ovoj deonici, inače poznatoj po ovakvim stvarima. Kiša koja pada bez prestanka od juče izaziva odrone na svim putevima koji se nalaze u usecima u stenovitim materijalima. Molim vozače za oprez u vožnji. - dodao je Mušanović, zahvaljujući se saobraćajnoj policiji, radnicima "Puteva", vozaču i mašinisti koji su se odazvali na poziv i nesebično odradili posao.

Taman kada su nadležne službe pročistile zagrčenu deonicu i kada je saobraćaj normalizovan, već jutros je jedno lišćarsko staplo palo preko magistralnog puta na Kadinjači i usporilo saobraćaj prema Bajinoj Bašti, stoga se vozačima savetuje dodatan oprez.

Putevi Užice čiste odron na putu kod Kadinjače Foto: Borivoje Ilić

(Telegraf.rs / B.Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA