≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proglašena vanredna situacija na teritoriji Kraljeva i Brusa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve nadležne službe su od noćas na terenu, crpi se voda iz objekata i postavljaju dodatni odbrambeni bedemi

  • 0

Na teritoriji Kraljeva i na teritoriji cele opštine Brus proglašena je vanredna situacija zbog poplava, javljaju dopisnici Tanjuga. Sve nadležne službe su od noćas na terenu, crpi se voda iz objekata i postavljaju dodatni odbrambeni bedemi jer je i nivo Zapadne Morave u kraljevačkoj opštini od noćas na ivici izlivanja.

"Intervenisali smo od Mataruške banje, preko Konareva, Vrdila, Roćevića i na kraju je reka Musača, negde oko 1 sat iza ponoći, prelila magistralu i tamo smo stavili neke džakove da malo uspemo tu vodu, koliko toliko, da ukrotimo u korito reke Musače i da je usmerimo ka Moravi. Međutim, velika je količina vode, jer kiša neprestano pada i zasićenost zemljišta ne može da prihvati tu vodu i onda nam se dešava to što nam se dešava", izjavio je član gradskog veća zadužen za zaštitu i spasavanje Radoica Kočović.

Zbog poplava koje su zbog kiše pogodile opštinu Brus, a na osnovu zaključaka sa sednice opštinskog Štaba za vanredne situacije, na celoj teritoriji buske opštine proglašena je vanredna situacija, javlja dopisnik Tanjuga.

Pored gradskog jezgra, povećava se broj seoskih naselja ugroženih od poplava, klizišta i odrona: Ribare (Kozići, Milićevići, Moskovljevići, Gočmanci, Vučkovići), Donje Leviće, Đerekare, Žiljci, Velika Grabovnica, Budilovina, Milentija, Osredci, Kriva Reka, Bogiše, Čokotar, Vitoše, Sudimlja, Batote, Žunje, Lepenac.

Odnesen je most u Maloj Vrbnici. Voda je prodrla u više stambenih i pomoćnih objekata i nanela ogromnu štetu na putevima. Ono što je najvažnije je da nema žrtava. Prema rečima dopisnika, svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija angažovani su na terenu kako bi u najkraćem roku došlo do normalizacije situacije.

(Telegraf.rs)

Video: Borba sa bujicama u Srbiji: Snimak reke Makve koja je odnela most u Adranima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA