Vreme čitanja: oko 1 min.

"Spasili smo ga uz pomoć kanapa i sreće": Dečak (15) izvučen iz nabujale Turije, dva brata satima bila u vodi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri osobe izvučene su iz nabujale reke i medicinski zbrinute

  • 0
MUP, SVS, Užice Foto: MUP

U osam mesnih zajednica opštine Lazarevac situacija je kritična, a iz reke Turije spasene su tri osobe - jedan dečak i dva rođena brata. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je za RTS da su imali tri evakuacije, spasavanja iz reke Turije.

- Dečak od 15 godina u mestu zajednica Junkova. Zajedno smo brzom intervencijom svih ljudi koji su bili na licu mesta uz pomoć kanapa i sreće, pre svega njegovu sreću jer se zakačio za grane, uspeli da ga evakuišemo i izvučemo - rekao je Stević dodajući da ga je zbrinula ekipa Hitne pomoći lokalnog doma zdravlja.

Nakon toga su iz reke Turije, u MZ Mirosaljac, izvučena dva rođena brata.

- Jednog smo brzo uspeli da izvadimo posle nekih 45 minuta uz pomoć privatne mehanizacije koja se tu našla i iz domaćinstava smo uzeli mehanizaciju. Dok drugi, njegov stariji brat, za njega nam je trebalo nekih dva i po sata, reka ga je odnela nekih 200 metara i uz pomoć spasilačkih jedinica Vatrogasne brigade i MUP-a Srbije i grada Beograda Lazarevca, industrijske mehanizacije, uspeli smo sa čamcem, bukvalno posle nekih sat i 45 minuta, da ga izvučemo iz vode, zbrinemo i uputimo na dalje preglede u Beograd - rekao je Stević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA