≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja je heroj Srbije: Sprečio tragediju, zaustavio autobus koji je trebalo da pređe preko srušenog mosta

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio"

  • 22

Nedugo pre nego što se most preko Zapadne Morave jutros srušio, preko njega se uputio autobus, pun turskih državljana.

Meštanin Nemanja Bogosavljević primetio je da jedan stub mosta nestabilan i preprečio autom put. Ubrzo potom, most se srušio, a tragedija je izbegnuta.

U trenutku rušenja na mostu nije bilo nikoga, a most je već bio oštećen u poplavama i preko njega je bio zabranjen saobraćaj. Rešenje o obustavi saobraćaja na ovom mostu izdato je 07. novembra 2022, ali su meštani most koristili jer je on najkraća veza između dva sela, a alternativni put je dug 40 kilometara.

Nemanja je oko 6.20 izašao da vidi u kakvom je stanju most, koji je već bio oštećen.

- U 22 časa sinoć most se držao odlično, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Jutros kad sam došao, u 6.20, video sam da je stub pukao, morao sam ići da se vratim do kuće. U tom trenutku sam pozvao policiju, rekao da će se most srušiti pošto su pukli stubovi - ispričao je Nemanja za RTS.

Kako kaže, posle 7-8 minuta se vraćao nazad i video je autobuse sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, koji su hteli da pređu most.

Nemanja priča da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi.

- Uspeo sam negde tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, posle neke pola minute, došla je policija i uspeli smo da sprečimo neku veću katastrofu - rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu, uspevši da snimi momenat rušenja mosta.

O heroju Nemanji Bogosavljeviću na društvenim mrežama pisao je i ministar građevinarstva Goran Vesić.

Video: Vesić: Nemanja sprečio je veliku tragediju sprečivši autobus da pređe preko mosta u Mrčajevcima

"Nemanja Bogosavljević je primetio rano jutros oko 06.00 sati da je jedan stub mosta na Zapadnoj Moravi između Mrčajevaca i Slatine nestabilan. Odmah je obavestio saobraćajnu policiju i primetio je autobus pun turskih državljana kako ide prema mostu i pored toga što je saobraćaj vozilima preko tri tone preko ovog mosta zabranjen od novembra prošle godine. Preprečio je put kolima autobusu i sprečio da pređe most. U međuvremenu je stigla saobraćajna policija i isključila autobus iz sabraćaja. Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio. Nemanja je sprečio veliku tragediju i pravi je heroj", naveo je Vesić u svojoj objavi.

(Telegraf.rs)

Video: Meštani u neverici da je Morava odnela najvažniju saobraćajnicu: Dramatični snimci iz Mrčajevca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    17. jun 2023 | 13:41

    Šta sve čovek neće da čuje! Doneto je REŠENJE o obustavi saobraćaja! Alo bre, postaviš znakove pa i barijere i jednostavno zatvoriš most! Dokle bre više ove kobne birokratije koja nas košta živaca a neke i života! Inače svaka čast čoveku na prisebnosti! Morao je da odradi nečiji posao i spase živote ljudi!

  • Miroslav

    17. jun 2023 | 13:45

    Ovaj čovek zaslužuje veliku nagradu!Od naše države a i od turskih radnika(kompanije)!

  • GrobAr

    17. jun 2023 | 14:23

    Bravo za Nemanju a koja je uloga vesica u celoj prici, umesto da se slika treba da ga je sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA