Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Paliću otvorena 23. Međunarodna naučna konferencija o međunarodnom i krivičnom pravu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Govorilo se na temu "Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Republike Srbije"

  • 0
Konferencija Subotica Foto: Grad Subotica - Igor Preradović

Udruženje za međunarodno krivično pravo organizuje, od 16. do 19. juna, u Studentskom odmaralištu na Paliću 23. Međunarodnu naučnu konferenciju na temu "Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Republike Srbije".

Današnjem svečanom otvaranju ove konferencije u Kongesnoj sali Studenstskog odmarališta prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je velika čast, kako za Grad Suboticu, tako i za njega lično, što je Udruženje za međunarodno krivično pravo prvi put odabralo Palić za mesto održavanja svoje dvadeset i treće po redu međunarodne konferencije na kojoj će učestvovati više od sto uglednih naučnika, sudija, advokata i tužioca iz naše zemlje i inostranstva.

- Ponosni smo što smo domaćini ovogodišnje međunarodne konferencije koja se održava u ovom prelepom objektu Studentskog odmarališta na Paliću. Zato ću iskoristiti ovu priliku da pozdravim direktora Ustanova studentskih odmarališta Nenada Borovčanina i njegove saradnike i izrazim zahvalnost što će, a u to ćete se i sami uveriti, i ovaj put pokazati da su izuzetno dobri domaćini“, kazao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je upoznat da je rezultat ove konferencije Zbornik radova sa čak 51 naučnim i stručnim radom iz zemlje i inostranstva.

- Nadam da ćete na našem lepom Paliću naći mir u kome ćete uspešno razmeniti iskustva, prezentovati vaše radove i međusobno se upoznati. Verujem da će zaključi koje donesete na konferenciji doprineti razvoju struke i nauke, pravne kulture, ne samo u Srbiji već i u međunarodnim okvirima. Nadam se da ćete, pored napornog rada, imati vremena i za odmor kako biste upoznali lepotu, istoriju i kulturu naše Subotice koja je izuzetno bogata i prepuna tradicije. Još jednom vam želim uspešan rad i prijatan boravak na Paliću i Subotici - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutnima na otvaranju konferencije obratili su se i predsednik Udruženja za međunarodno krivično pravo, prof. dr Milenko Kreća, državni sekretar u Ministarstvu pravde Republike Srbije, Livija Pavićević, direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić i prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Bojan Milisavljević.

U ime Udruženja za međunarodno krivično pravo – koje je prepoznalo istorijski trenutak u kojem se nalazi kako međunarodno krivično pravo, tako i unutrašnje krivično pravo Republike Srbije i, shodno tome, i  formulisalo ovogodišnju opštu temu konferencije – prof. dr Milenko Kreća je nakon prigodnih obraćanja uručio zahvalnice zaslužnima za doprinos u organizaciji 23. Međunarodne naučne konferencije na Paliću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA