Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: Moravski koridor nije oštećen, radovi neće biti usporeni

Vreme čitanja: oko 2 min.

U obilasku mesta prekida saobraćaja konstatovao je da su oštećeni pojedini nasipi, koji su bili u izgradnji

  • 4
Goran Vesić, slatina, poplava Foto: Rina.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) Goran Vesić izjavio je danas da radovi na izgradnji Moravskog koridora ni na koji način neće biti usporeni i da taj koridor nigde nije oštećen, iako su se u medijima pojavljivale informacije da se to desilo.

On je u prilikom obilaska mesta prekida saobraćaja na putu Mrčajevci - Adrani kod mosta preko Musine reke, kazao da su oštećeni pojedini nasipi koji su bili u izgradnji, što je, kako je naglasio, normalno da se desi kada oni nisu završeni.

Jedan od tih oštećenih nasipa, prema rečima Vesića je na teritoriji opštine Kraljevo, dok je drugi kod Kruševca, gde je takođe urađena privremena devijacija, pa je ona probijena kako bi voda mogla da prođe.

"Radovi će se nastaviti čim bude bolje vreme. Očekujemo da u narednim danima stanu padavine i da možemo da radimo. Od Kraljeva, ali i drugih opština očekujem da popišu štetu i kako na infrastrukturi, tako i onu koju su imala privatna lica i u skladu sa zakonima rešavaćemo i ove probleme kao što smo to činili i i do sada", kazao je ministar.

Prema Vesićevim rečima, najveći problem Srbije su bujične poplave koje nose sve pred sobom, jer je Srbija zemlja koja nema drugih prirodnih nepogoda, poput uragana ili zemljotresa, prenosi Tanjug.

"Mi ćemo kao država nastaviti da regulišemo reke i vodotokove kako bismo sprečili da se ovakve stvari dešavaju", naveo je on.

Vesić je podsetio i da je juče oštećeni most preko Musine reke na putu Mrčajevci izgrađen 1964. i da zato ima stubove u koritu, jer se to tako obično ne radi, kao i da je rekonstruisan 2016. na starim stubovima i da je zato sada ponovo oštećen.

"Još juče sam hitno dao nalog Putevima Srbije da se izgradi devijacija i da se ovaj most sruši i izgradi novi. Mi ćemo za osam, maksimalno 10 dana završiti devijaciju i uradiće se cev kroz koji će prolaziti reka, a uradiće se i zemljani nasip i tako će na neki način biti uspostavljen saobraćaj. To će biti urgentna mera, a onda idemo na izgradnju mosta koji će biti veći i podignutiji od dosadašnjeg. Nama za to treba četiri meseca", naglasio je.

Ministar GSI se zahvalio MUP Srbije i Sektoru za vanredne situacije jer su danas bili ovde kao što su bili i svuda u Srbiji, kao i opštini i gradu Kraljevo jer su reagovali kako je trebalo, proglasili vanrednui situaciju, uradili sve što je trebalo da urade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA