Vreme čitanja: oko 1 min.

Termički greben jača preko Srbije od ponedeljka: Evo kakvo nam vreme donosi i koliko će trajati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija se već danima bori sa katastrofalnim poplavama i bujicama, naročito u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima zemlje

  • 0
Vremenska prognoza vreme sunce sunčano toplo Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Telegraf

U toku večeri padavine širom Srbije će slabiti i sledi njihov potpuni prestanak i to zahvaljujući slabljenju ciklona i njegovom pomeranju na istok.

U nastavku vikenda sledi postepeno smirivanje situacije na manjim tokovima bujičnog karaktera, dok će se poplavni talas širiti većim rekama sliva Velike Morave, ali i same ove reke, uz lokalna izlivanja.

Nivo Velike Morave prestigao je vrednosti redovne odbrane od poplava, a u naredna dva dana imaće porast u svom donjem toku i za dva metra.

Dakle, iako sledi postepeno smirivanje situacije na rekama, opasnost od poplava i bujica još uvek nije prošla i neophodan je veliki oprez.

Inače, Srbija se već danima bori sa katastrofalnim poplavama i bujicama, naročito u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima zemlje.

Dobra vest je da od sutra konačno sledi stabilizacija vremena, a od ponedeljka jačanje termičkog grebena preko našeg područja sa jugozapada i Mediterana, uz priliv osetno toplije vazdušne mase i uz pravo letnje vreme.

U Srbiji sutra, u nedelju, sunčano i osetno toplije, samo će u južnim, centralnim i istočnim predelima ujutro biti oblačno i tmurno, uz razvedravanje tokom dana, dok po koji lokalni pljusak sredinom dana treba očekivati samo na istoku i jugoistoku Srbije.

Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura biće od 13 do 17°C, maksimalna dnevna od 22°C na jugoistoku Srbije, do 28°C na severu.

U Srbiji od ponedeljka sunčano i osetno toplije. Maksimalna temperatura biće preko 30°C, sredinom sedmice i do 34°C. Prema kraju sledeće sedmice očekuje se prolazno pogoršanje vremena i manje zahlađenje, uz pad temperature vazduha.

(Telegraf.rs)

Video: Vatrogasci gazili vodu dok su njih nosili u nosiljkama: Evakuisane bebe blizanci u Kučevu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA