Vreme čitanja: oko 2 min.

Borba Niša protiv komaraca: Suzbijanje u nekoliko opština i užem centru

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 1
Grad Niš, suzbijanje komaraca Foto: Grad Niš

Naselja u užem gradskom jezgru Niša biće tretirana protiv komaraca u četvrtak, 22. juna 2023. godine u periodu od 18:30 do 22:00 sata, a  u petak, 23. juna od 05:30 do 8 časova i od 18:30 do 22:00 biće obuhvaćena naselja u užem centru Niša.

Tada će se komarci suzbijati na šetalištu uz reku Nišava, gradskim parkovima (Tvrđava, Čair, Sv Sava, Bubanj…), zatim šire gradsko jezgro, prigradska naselja i sela. Planirana površina za tretiranje iznosi 2000 hektara, saopšteno je iz gradske uprave.

- Tretiranje sa zemlje vršiće se preparatom Ciceron 2.0 ULV, obaveštavaju iz preduzeća Ekos DDD d.o.o. koje će obaviti prskanje. U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodni.

Drugi tretman suzbijanja larvi komaraca duž rečnih tokova i zabarenih površina na teritoriji grada koji predstavljaju staništa komaraca je obavljan danas a biće i sutra u svih pet gradskih opština.

Na teritoriji GO Niška Banja: Priobalja reka Ostrovačke, Кunovičke, Jelašničke, Кutinske (Od Lazarevog sela do uliva u reku Nišavu) i Nišave (leva strana od konjičkog kluba „Čegar“ do vikend naselja Ostrovica i od konjičkog kluba do naselja Brzi Brod), Topla bara i staro korito reke Nišave („mrtvaja“) kod Niške Banje;

Na teritoriji GO Medijana: Priobalja Gabrovačke reke (od pruge Niš – Sofija do uliva u reku Nišavu) i Suvodolskog potoka (od pruge Niš – Sofija do uliva u reku Nišavu) i priobalje Nišave leva strana od Brzog Broda do Železničkog mosta, kao i bara u starom koritu Nišave kod Brzog Broda.

Na teritoriji GO Crveni Кrst: Priobalja Toponičke i Rujničke reke (od Bulevara 12. Februar do uliva u reku Nišavu), Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave desna obala od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz КO Donja Trnava.

Na teritoriji GO Pantelej: Priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Кnezselskog potoka, i priobalje Nišave desna strana od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.

Na teritoriji GO Palilula: Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge Niš – Sofija, priobalje reke Nišave leva strana od železničkog mosta do uliva u J. Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u КO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

- Ekipe operativaca preduzeća EКOS i Sanit biće na terenu od 8,00 časova ujutru. Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca i neškodljiv je za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti - dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    20. jun 2023 | 16:55

    Да скокнемо до Ниша да видимо како то изгледа, јер је у Београду очигледно неисплативо....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA