≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako je izgledao test iz srpskog jezika koji su mali maturanti polagali danas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se polaže srpski jezik, sutra je na redu matematika a potom kombinovani test, nakon čega će se sabirati bodovi sa sva tri testa

  • 1
testovi srpskog jezika, mala matura Foto: Telegraf, Shutterstock

Malim maturantima i njihovim roditeljima, ovo je najstresnija nedelja u godini. Kako su završili osmi razred, danas su imali prvo polaganje završnog ispita iz srpskog jezika.

Polaganje male mature, počelo je u 09h i trajalo je do 11h kada su svi učenici morali da predaju svoje radove.

Danas se polagao srpski jezik, sutra je na redu matematika a potom kombinovani test, nakon čega će se sabirati bodovi sa sva tri testa.

Nakon polaganja testa, Telegraf.rs je saznao pitanja koja su bila na testu, kao i ona koja su najviše namučila mališane, a evo šta su nam oni rekli i kakvi su im utisci nakon polaganja prvog dela završnog ispita.

Vršilac dužnosti ministra prosvete Republike Srbije Đorđe Milićević posetio je danas OŠ ”Petar Petrović Njegoš” u Beogradu i poželeo učenicima sreću tokom završnog ispita, ali i tokom upisa u srednje škole.

- Drago mi je što sam danas imao priliku da obiđem učenike osmog razreda u ovoj školi i poželim im sreću na završnom ispitu. Poručio sam im da je važno je da nemaju tremu i da pažljivo čitaju zadatke - kazao je ministar novinarima.

Milićević je poručio da u srednjim školama ima dovoljno mesta za sve učenike i da nema razloga za brigu.

On je danas obišao i polaznike koji završni ispit polažu u Školi za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih „Đuro Salaj“.

Ukupan broj onih koji ove godine polažu završni ispit je 66.970. Danas se polaže test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, sutra test iz matematike, a u petak, 23. juna treći test iz predmeta po izboru.

Video: Učenici: Završni ispit nije bio težak, upisaćemo željene škole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera pisar

    21. jun 2023 | 12:37

    Hvala Bogu da se neko pametan setio da objavi pitanja iz testa, a ne samo rešenja! Svaka čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA