Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksinčani strahuju da će renoviranje bolnice propasti: Oglasili se iz ustanove, ovo je prava istina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vršilac dužnosti direktora bolnice Goran Vidić za Telegraf.rs je rekao da zgrada na kojoj će biti vršeni radovi nije pod zaštitom države, kao i da je projekat završen i u proceduri je izdavanje dozvole za izgradnju

  • 0
Opšta bolnica Aleksinac Foto-kolaž: Google Street View, Shutterstock

Prošle godine najavljena je rekonstrukcija i dogradnja Opšte bolnice u Aleksincu, a radovi se finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Neki građani su u bojazni jer misle da je proces renoviranja blokiran jer je zgrada pod zaštitom države, ipak, istina je potpuno drugačija. Kako za Telegraf.rs tvrdi v.d. direktora bolnice Goran Vidić, ta informacija nije tačna.

On je za naš portal potvrdio da zgrada na kojoj će biti vršeni radovi nije pod zaštitom države, kao i da je projekat završen i u proceduri je izdavanje dozvole za izgradnju.

- Projekat je završen i u proceduri je izdavanje dozvole za izgradnju. Zgrada bolnice na kojoj će biti vršeni radovi nije pod zaštitom države. Opšta bolnica Aleksinac je bolnica paviljonskog tipa i dve zgrade su pod zaštitom i na tim zgradama ni na koji način neće biti vršena rekonstrukcija ili rušenje. Osim toga, pravi se potpuno novi objekat uz rekonstrukciju stare bolnice - naveo je v.d. direktora.

On je dodao da će tender biti raspisan kada se dobije dozvola za izgradnju i rekonstrukciju, kao i da će tada biti poznat rok za završetak radova.

- U ovom trenutku ne znamo cenu - naveo je Vidić.

On objašnjava da se i dalje čeka dozvola Republičke direkcije za imovinu kako bi se počelo sa radovima.

- U ovom projektu je predviđeno i da hirurško-ginekološki blok bude dograđen - zaključio je.

Naime, kako saznajemo, među građanima Aleksinca kružile su priče da je projekat napravljen ali da projektant nije uzeo u obzir da je zgrada pod zaštitom države. Iz tog razloga strahovali su da neće dobiti novu bolnicu, kao i da će projekat od nekoliko miliona evra propasti. Ipak, ispostavilo se da te informacije nisu tačne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA