≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Potpisan Memorandum između MUP i CNZD "Tijana Jurić" u Novom Sadu: Emotivne reči Gašića i Jurića

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Drago mi je što smo našu već dobru saradnju ovim memornadumom podigli na još viši nivo", Gašić

  • 4

U prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu decu Tijana Jurić u Novom Sadu potpisan je Memorandum između CNZD i Ministrastva unutrašnjih poslova.

Memorandum su potpisali Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i osnivač CNZD Igor Jurić.

- Drago mi je što smo našu već dobru saradnju ovim memornadumom podigli na još viši nivo. Jedan od pritoriteta MUP-a jeste bezbednost dece i naši pripadnici vrlo predano rade na prevenciji maloletničke delikvencije, vršnjačkog nasilja i bilo koje vrste nasilja nad decom i sprovodimo razne preventivne aktivnosti, edukujemo decu šta je nasilje, koje sve vrste nasilja postoje, kako da se zaštite i kome da se obrate za pomoć i podršku- rekao je Gašić na početku obraćanja nakon potpisivanja memoranduma i dodao da je MUP veoma posvećen svim oblastima bezbednosti dece, te je istakao da jedini način da decu vratimo na pravi put, da se sa njima razgovara, da sa njima radimo, da odgovorimo na sva njihova pitanja i nedoumice i da im iznad svega pokažemo da smo tu uvek za njih i da mogu da nam veruju.

- MUP ima i kapacitete i znanje i volju i istrajnost i upravo je ovaj memorandum još jedan primer da ministarstvo snažno podržava sve aktivnosti kojima čuvamo miran i srećan život svakog deteta, a prvenstveno kada je reč o njihovoj bezbednosti - istakao je Gašić i zaključio da je uvek imao dobru saradnju sa fondacijom Tijana Jurić te da se nada da će tako biti i u budućnosti. Ja bih zaista želeo da se zahvalim ministru Gašiću što je danas odvojio vreme da dođe u naše prostorije i u Novi Sada da potpišemo ovaj sporazum. Ja ne mogu da opišem koja je važnost za našu organizaciju potpisivanje ovog sporazuma i ne samo za našu organizaciju. već čini mi se za celokupno društvo - rekao je Igor Jurić i dodao da uprkos svemu što su do sada uradili, bez podrške institucija mogućnost za promene u društvu je gotovo nemoguća.

Memorandum Gašić-Jurić Foto: Nikola Bilić

- Od dana kada je ministra Gašić došao na čelo MUP-a , mogu samo da kažem da osim što smo imali taj neki inicijalni dogovor i razgovor na prvom sastanku i vrlo konkretizovali jedan veliki i značajan broj stvari, vezanih pre svega za implementaciju Ambert Alert sistema, zatim dobili smo kontakt tačke za brže reakcije samog MUP-a kada mi imamo određena saznanja vezano za zlostavljanu decu ili generalno problema sa decom. Bili smo i sada smo još nekako bliže i radili smo na tome, a sada smo još bliži razvijanju jedne strategije koja će se razvijati na radu prevencije vezano za vršnjačko nasilje, maloletničku delikvenciju i ono što je za nas kao organizaciju vrlo važno, a to je unapređenje kapaciteta vezano za internet nasilje, dakle bezbedno online okruženje za našu decu i to su sve tačke na kojima ćemo radiiti kao i mnoge druge naravno - rekao je Jurić i istakao da su interesi dece najbitniji aspekt ovog sporazuma i da je sve bazirano na tome.

Memorandum Gašić-Jurić Foto: Nikola Bilić

Igor je takođe istakao da se vreme odrastanja njegove generacije i današnjih generacija dijametralno razlikuje, te da se danas moramo adaptirati na uslove života koje žive naša deca, da se moramo se adaptirati na njihovo odrastanje.

Dodao je da je bitna stvar u tom odrastanju online okruženje o kome su roditelji često neinformisani.

Na kraju Igor je istakao da je dolaskom ministra Gašića na čelo MUP-a konačno ostavrena saradnja koja se dugo čekala, te da je zahvalan kako ministru, tako njegovim saradnicima među kojima je posebno izdvojio i pohvalio Danila Stevandića državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Telegraf.rs)

Video: Jurić: Sistem treba da bude implementiran do kraja novembra 2023. godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZA

    23. jun 2023 | 12:56

    Sigurno policiji trebaju doušnici kao u Titovo vreme,da bi bila uspešnija.

  • Realnost

    23. jun 2023 | 13:13

    Veoma je bitna edukacija dece u skoli o svim problemima koji mogu da zadese dete jednostavno uvesti predmet koji ukazuje na probleme i na taj nacin uraditi jedan deo prevencije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA