≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije hitno se obraća naciji zbog situacije na KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obraćanje je danas u 16 sati

  • 64
Aleksandar Vučić polaganje zakletve Foto: Marko Jovanović

Načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obraća se naciji danas u 16 časova povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, jutros je usledilo novo hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji. Reč je o radniku komunalnog preduzeća Nenadu O. kojeg su specijalci kosovske policije opkolili kod auto perionice i potom ga priveli.

U Briselu je održan sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa komesarom EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Reći ću na čemu sam insistirao. Za nas je najveći problem ne jedna, dve, tri situacije, već što drugu ili treću godinu za redom Kurtijev režim pokušava da protera Srbe, skloni ih sa njihovih ognjišta. Da li je to hapšenje, prebijanje ljudi, izbori sa izlaskom od 3-4 odsto, zabrana ulaska svakog kamiona sa srpskim tablicama. Danas sam predstavio izveštaj o povredama ljudi koji su uhapšeni, koji ni za šta nisu krivi, čak su to rekli NATO i Euleks za neke - rekao je predsednik.

- Ono što mi tražimo to je nešto što traže svi, samo normalan odnos, ništa više. Svakoga dana imate lov na Srbe, pa posle pet dana kad puste ljude kažu pogrešili smo. Niko ne zna, ni Euleks zašto su uhapšeni ljudi. Na stranu zašto su tučeni - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    23. jun 2023 | 14:48

    Kazi istinu da su nam ruke svezane,povlačenjem 99 smo predali Kosovo,prevarili su nas svi...vojno nemozemo da reagujemo jer ce nas NATO sravniti sa zemljom kao 99 a poginuce deca sto je jos gori scenario...ili priznaj te Kosovo ili taj narod neka se preseli u Srb centralnu i da zive zivot u miru ....samo istina bez nekih foskula ili..nazalost nemozemo nista

  • Nikola

    23. jun 2023 | 14:45

    Nazalost,nijedna oteta zemlja,niti sloboda,se ne dobijaju niti vracaju razgovorom,olovkom i potpisom...

  • sale

    23. jun 2023 | 14:19

    opet ista prica, zelimo mir osudjujemo napade i hapsenje, a na delo da se provedu hrabre reci? branimo nase ljude na KiM? nista, a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA