Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad veličine jajeta po drugi put "obrao" voće i useve: Veliko nevreme zahvatilo Kokin brod, tukao pola sata

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Samo je odjednom počelo da pljačti i lupa, nismo znali šta je, a kada smo izašli napolje imali smo šta da vidimo", kažu meštani novovaroških sela nadomak Zlatarskog jezera

  • 3
Grad, Kokin Brod Foto: Telegraf/Borivoje Ilić

Grad veličine jajeta pogodio je Kokin Brod i sela iznad Zlatarskog jezera.

- Samo je odjednom počelo da pljačti i lupa, nismo znali šta je, a kada smo izašli napolje imali smo šta da vidimo - grad kao jaje po drugi put "bere" voće i useve" - kažu meštani novovaroških sela nadomak Zlatarskog jezera.

Crni oblaci iz pravca limske doline, opet su načinili štetu zlatarskim poljoprivrednicima, unistili useve, voće, razneli puteve.

Kako su nam rekli meštani sela smeštenih na desnoj obali Zlatarskog jezera, grad je tukao oko pola sata, a njegova veličina se menjala iz minuta u minut, od oraha, pa čak i do veličine jajeta.

Podsetimo, pre samo 15 dana nezapamćeno nevreme protutnjalo je ovim krajem, zbog visokog sloja ledenica grada na kolovozu saobraćaj je bio u prekidu, a nakon toga pojavili su se odroni i pokrenula klizišta, poljoprivrednicima ostali izrešetani voćnjaci i povrtarske kulture.

(Telegraf.rs / Borivoje Ilić)

Video: Ogroman grad veličine klikera pogodio Zlatibor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA