Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo prvi šabački ortoped primarijus dr Ljubomir Popović - Mikica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zasluge prim. dr Ljubomira Popovića za razvoj ortopedije i zdravstva u Šapcu su velike, zbog čega se u ovom gradu njegovo ime uvek izgovaralo sa velikim poštovanjem

  • 0
Ljubomir Popović Foto: Telegraf

Jedan od najpoznatijih i najviše cenjenih šabačkih lekara primarijur dr Ljubomir Popović - Mikica preminuo je u Beogradu u 86. godini.

Posle završene specijalizacije 1971. godine postao je prvi ortoped u Šapcu, a 1974. godine je osnovao službu ortopedije i traumatologije u ondašnjem Zdravstvenom centru. Od 1986. godine osam godina je bio direktor Zdravstvenog centra, danas Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević".

- Ja sam imao sreću da te 1967. godine dobijem specijalizaciju iz ortopedije, a 1971. godine kada sam je završio, postao sam prvi ortoped u Šapcu. Ceo svoj specijalistički staž obavio sam u izvrsnoj bolnici „Banjica“. To je jedna savremena bolnica sa dosta stručnog kadra. Ima neke simbolike u tome što sam u „Banjici“ na specijalizaciji proveo četiri godine. Jer, u neposrednoj blizini nalazi se stari zloglasni logor u kojem sam kao dete bio zarobljen takođe četiri godine – pričao je dr Popović za blog na sajtu Opšte bolnice u Šapcu u kojoj je proveo ceo radni vek.

Zasluge prim. dr Ljubomira Popovića za razvoj ortopedije i zdravstva u Šapcu su velike, zbog čega se u ovom gradu njegovo ime uvek izgovaralo sa velikim poštovanjem.

Upamćen je i kao vrstan fudbaler "Mačve" iz perioda kada je "Provincijski Urugvaj" igrao u Drugoj saveznoj ligi Jugoslavije.

Dr Ljubomir Popović biće sahranjen u utorak na Novom groblju u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA