≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umesto žurke, rođendan slavi na asfaltu: Hodočasnik Slavko ponovo u akciji, sa 4 dame pešači za sugrađanku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je rekao za Telegraf.rs dok su pravili kratku pauzu, šetnja je uveliko krenula, a ovo je prvi put da četiri žene iz frizerskog salona "NN Pančevo" pešače, a jedna od njih, Nikolina Borota, odlučila je da svoj rođendan proslavi na nogama

  • 6
Slavko i devojke na putu Foto: Privatna arhiva

Slavko Radojčić iz Pančeva poznat je po svojim hodočasnim pohodima i humanitarnim akcijama koje organizuje kroz svoje udruženje "Ognjište". Tačnije, ovaj čovek "kupovinom" svojih koraka pomaže ljudima kojima je to najpotrebnije, a u sredu, na Vidovdan, jedan njihov član odlučio je da krene u posebnu trku za jednu majku i suprugu iz Omoljice.

Naime, Jelici Kovačević iz ovog mesta fali još čitavih 17.000 evra kako bi nastavila lečenje matičnim ćelijama, a ovaj humanitarac shvatio je to kao poziv na brzu akciju i pozvao sve da ga isprate u hodočasnoj šetnji. Ovoga puta, organizovaće ne samo jedno, već dva putovanja na nogama u nekoliko dana. Prva šetnja je već počela, a u njoj učestvuje Slavko sa četiri dame.

Kako je rekao za Telegraf.rs dok su pravili kratku pauzu, šetnja je uveliko krenula, a ovo je prvi put da četiri žene iz frizerskog salona "NN Pančevo" pešače, a jedna od njih, Nikolina Borota, odlučila je da svoj rođendan proslavi na nogama.

- Krenuli smo jutros kolima iz Pančeva do Guče, pa smo oko pola 10 krenuli ka Ivanjici peške, to nam je prva stanica i tu ćemo večeras da prespavamo. Sutra je malo nezgodnije i teže, oko 40 kilometara treba da pređemo od Ivanjice do manastira Studenica. Ima nas 5, četiri dame i ja. Nikolina i Nataša Borota, Dragana Đurđević i Aleksandra Gašić. Nikolini je sutra rođendan. Danas svi prave luksuzne žurke, a ona je odlučila da ga provede na asfaltu. Neće biti torte, ali će biti koji ćevap i jagnjetina - kaže nam Slavko kroz šalu.

Sa druge strane, Stanko Balaban će na Vidovdan trčati za Jelicu. Ovo nije prvi put da se član "Ognjišta" odluči na ovakav korak, ipak, biće najzahtevniji dosad jer je plan da za manje od 24 sata pređe oko 160 kilometara.

- 28.06. na Vidovdan kreće iz crkve u Kačarevu, oko 18 časova, a plan je da 29.06. oko 16 sati, stigne na cilj. Kada će trčao za Anicu, celo selo ga je podržalo, celo Kačarevo. Ajde da vidimo kakvi su Omoljčani. Do sada su se pokazali kao sjajni, eto prilike da potvrde to. Obe akcije su za Jelicu, tako, nije važno da li ćete podržati Stanka ili devojke. Sve ide u isti fond - priča osnivač udruženja za naš portal.

Slavku ovo nije ni prva akcija ni prva šetnja. Za dve godine šest puta je preko "Ognjišta" organizovao humanitarna hodočašća, a u maju ove godine prepešačio je i planinu Rtanj, što je bio jedan veliki zalogaj, ali ga je savladao bez problema. Na tom putovanju jedan dan je pešačio i njegov osmogodišnji sin i samo tog dana prikupili su oko 97.000 dinara, dok im je ukupna akcija donela oko 830.000 za potrebe Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

U humanitarnoj akciji ekipi iz "Ognjišta" možemo pomoći uplatom na račun:

Broj računa: 340-11024157-94

Svrha uplate: Za Jelicu

Primalac: Udruženje "Ognjište"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    26. jun 2023 | 16:33

    Bolje da si uzeo lopatu u ruke i uradio nešto korisno i vredno nego da landraš tamo negde bez cilja ! Tako se novac i pomoć neće "napraviti" , čuj, ono pešači za nekoga ! Sačuvaj bože samoreklame ,samoobožavanja i besposličarenja !

  • Perke

    26. jun 2023 | 17:02

    Baja se setka po Srbiji, vidim ima i organizaciju neku, zene to vole ocito, bude i neki finansijer, malo da u dobrotvorne svrhe, malo pokrije svoje troškove... i tako, snasao se covek.

  • Mixx

    26. jun 2023 | 17:44

    Nece tinsa zenama daleko dogurati..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA