Vreme čitanja: oko 1 min.

Kisić: Prošle godine u Petrovcu na Mlavi rođeno 178 beba, i ove godine očekujemo sličnu brojku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka Kisić je sa predsednikom opštine posetila porodicu Danijele Petrović, koja ima šestoro dece, i koja je, prema rečima Kisić, odličan primer kako je moguće uskladiti obaveze i roditeljstvo

  • 1
Darija Kisić u poseti Petrovcu na Mlavi Foto: Dejan Urošević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je Petrovac na Mlavi, gde je sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem razgovarala o aktivnostima i daljim planovima za razvoj ove opštine.

Ministarka Kisić je istakla da je Petrovac na Mlavi pravi primer podrške porodicama i deci, a naročito podrške ženama koje su odlučile da svoje ideje, kreativnost, maštovitost i sposobnost sprovedu u delo.

Kisić je navela da je važno da pored podrške države i lokalne samouprave daju značajne podsticaje porodicama, pri čemu Petrovac na Mlavi nizom mera podržava roditelje i porodice.

Ministarka je najavila da je u narednom periodu u planu da se sprovede niz različitih aktivnosti koje imaju za cilj podršku porodicama, rekla je Kisić i podsetila da je resorno ministarstvo na konkursu dodelio sredstva za projekte podrške porodicama i deci u 52 lokalne samouprave.

Prema njenim rečima, prošle godine u Petrovcu na Mlavi rođeno je 178 beba, a dosadašnja statistika pokazuje da će i ove godine biti sličan broj rođenih beba.

Ministarka Kisić je sa predsednikom opštine posetila porodicu Danijele Petrović, koja ima šestoro dece, i koja je, prema rečima Kisić, odličan primer kako je moguće uskladiti obaveze i roditeljstvo.

Kisić je navela da je Danijela odličan primer kako je moguće imati višečlanu porodicu i dodala da je to naš osnovni cilj, da se što više dece rađa i da uživamo u njihovim osmesima.

Predsednik opštine Duško Nedinić zahvalio je ministarki Kisić na poseti Petrovcu na Mlavi, navodeći da toj opštini veoma znači svaki oblik podrške.

(Telegraf.rs)

Video: Darija Kisić: Žao mi je što nisam rodila još jedno, predložićemo duže porodiljsko i za drugo dete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA