≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deo nekadašnje kovid bolnice u Novom Sadu stavljen u funkciju novog Centra za dijalizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deo objekta Odeljenja za dijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine koji je za vreme korone bio kovid bolnica, sada je unapređen i ima svoju dugo planiranu funkciju

  • 0
Deo nekadašnje kovid bolnice u Novom Sadu stavljen u funkciju novog Centra za dijalizu Foto: AP Vojvodina

Na Odeljenju za dijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine (UKCV) samo u prošloj godini urađeno je preko 12 hiljada intermitentnih dijaliznih procedura, i to u više od pet decenija starom "privremeno izgrađenom" montažnom objektu.

Svega nekoliko nedelja otkako u bolnici na Mišeluku u Novom Sadu više nema kovid pacijenata, već unapred planirano deo tog objekta u potpunosti je spreman da primi sve one kojima je dijaliza jedina šansa, ali sada, uz pomoć savremene opreme i sa većim kapacitetom.

"Centar za dijalizu u okviru bolnice na Mišeluku sada će imati 36 dijaliznih mesta, gde će se kontinuirano uz tehnološki najsavremenije dijalizne aparate i daleko bolje uslove rada za sve zaposlene, pružati nemerljivo kvalitetnije medicinske usluge za ove teško obolele pacijente", istakao je prilikom obilaska novog Centra za dijalizu UKCV-a potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Centar su tom prilikom simbolično pustili u rad predsednik Saveza bubrežnih invalida Vojvodine i višedecenijski pacijent UKCV-a Radoslav Jovičić i v.d. direktora UKCV-a prof. dr Edita Stokić u prisustvu zaposlenih lekara i medicinsnkih sestara UKCV-a.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, Institut za javno zdravlje Vojvodine i UKCV u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, nastavljaju sa aktivnostima kojima će ostali kapaciteti nekadašnje kovid bolnice biti stavljeni u službu sistema zdravstvene zaštite građana Novog Sada u sklopu Plana mreže zdravstvenih ustanova i rešavanja višedecenijskog problema drugog najvećeg grada u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA