Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pričam o njima koliko mogu da ne zaboravim": Nadi su poginuli sinovi, uručene su joj boračke spomenice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poručila je da spomenica jeste uteha, ali da se oni neće vratiti

  • 2
Nada Milić, kraljevo, tragedija, smrt, Kosovo, pogibija, nato Foto: N. B.

Posle 80 godina, u Kraljevusu dodeljene prve dve boračke spomenice majci poginulih pripadnika Vojske Srbije, Srđana i Bobana Milića, koji su život izgubili u odbrani otadžbine 1999. godine.

Priznanje su Nadi Milić dodelili potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i ministar za rad, zapoljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Nada Milić je uoči dodele ordena rekla za RTS da je "Bog uzeo njih i njihovu snagu dao njoj".

"Da bih ja mogla da odem na groblje da ih posetim, da očistim grob, da pričam o njima koliko mogu, da ne zaboravim", navela je Nada Milić.

Poručila je da spomenica jeste uteha, ali da se oni neće vratiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skids

    27. jun 2023 | 16:15

    Boban Milić je bio moj potporučnik u prvoj četi Vojne Policije 97/98 godine bio je izuzetan oficir dobar čovek drug i prijatelj poginuo je u Borbeno oklopnom vozilu koje je naletelo na minu i svaka čast svima koji su se posle toliko godina setili i Njega i njegove braće i oca i ispravili nepravdu sad je red da se ispravi nepravda i prema nama koji smo učestvovali u ratnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji 98 god i svima nama dati Status Borca jer smo mi ti koji su bili na prvim linijama odbrane svuda gde god je to bilo potrebno pozdrav svim Borcima Sa Kosova a posebno pripadnicima 52 bataljona Vojne policije prištinskog korpusa Vreme je da se nepravda ispravi Živela Srbija🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • y

    27. jun 2023 | 22:33

    Papir trpi sve.🤷‍♀️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA