≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

U Leposaviću uručene nagrade najuspešnijim đacima: Tradicija nastavljena

Vreme čitanja: oko 3 min.

Učenici sa najboljim uspehom u učenju i sportu dobili su knjige, laptop računare, tablete i sportsku opremu

  • 0
Dodela nagradama u Leposaviću Foto: Printskrin Kosovo Online

U Leposaviću su i ove godine tradicionalno uručene nagrade najboljim učenicima tri osnovne i dve srednje škole. Od više od 1200 učenika u ovoj opštini nagrađeno je petoro đaka generacije, 14 vukovaca i devetoro uspešnih sportista. Predsednik Privremenog organa Zoran Todić uručio je učenicima koji su postigli najbolje uspehe u učenju i sportu knjige, laptop računare, tablete i sportsku opremu, piše Kosovo online.

Svake godine nagrade su tradicionalno dodeljivane najboljim učenicima u sali Opštine Leposavić, koja je, nažalost, već mesec dana uzurpirana od strane specijalnih jedinica Kosovske policije i novoizabranog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija, koji je na izborima dobio samo 100 glasova. Ove godine učenicima su pokloni uručeni u Medijateci Osnovne škole "Leposavić".

Predsednik Privremenog organa Zoran Todić rekao je da "ova deca samo traže mir, slobodu i bezbedno okruženje".

- Pre svega, čestitam svim nagrađenim učenicima i da im poželim puno uspeha u daljem školovanju, kako njima tako i roditeljima, nastavnici, direktorima ovih škola. Ova deca ne predstavljaju samo sebe, puno uspeha su postigli za vreme školovanja, što nije ni malo lako u kontinuitetu, biti najbolji. Znamo da ima puno odricanja, ali ova deca imaju zacrtan svoj cilj, a ja im želim puno uspeha. Mi smo se kao opština potrudili da skromnim poklonima nagradimo decu što smo činili i što ćemo činiti i u budućnosti. Zaista je teško i žao nam je, svima nama zato što nam deca odrastaju i školuju se u ovako teškoj situaciji i uslovima. Nastava je ovde prekinuta ranije nego u ostatku Srbije, ali ja verujem da će našu decu ovo sve samo ojačati. Ova deca samo traže osnovno, mir, sloboda, bezbedno okruženje, a mi ćemo se truditi da i u budućem periodu ulažemo u naš obrazovni sektor i naše ustanove kako bi stvorili kvalitetnije uslove za školovanje naših učenika i generacija koje dolaze - rekao je Todić.

Đak generacije Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Sočanice Željana Blagojević poručila je da "svi imamo potencijal i ne smemo odustajati od svojih snova".

- Velika mi je čast što sam izabrana, nosiću ovu titulu đaka generacije sa ponosom kroz dalje školovanje i biću primer drugim učenicima, tako što ću nastaviti vredno da učim. Želela bih da kažem da svi mi imamo potencijal i ne smemo odustajati od svojih snova. Moja želja je bila da uspem i dođem do ovog priunanja. Ne treba da odustajete od svojih snova, svima želim puno uspeha u daljem školovanju - kazala je Blagojević.

Danka Virijević, đak generacije Osnovne škole "Stana Bačanin“ iz Leška, takođe je poručila da će se truditi da još bolje uči, kazala je i dodala, da će tako prikazati u što boljem svetlu učenike sa ovih prostora.

- Veoma sam ponosna jer su prepoznali moj trud i rad i nastaviću istim koracima kao i do da sada. Drago mi jer su izdvojili vreme i u ovoj teškoj situaciji da nam uruče poklone i što su mislili na nas. Želim da poručim da ću nastaviti sa svojim radom, a takođe i da svi treba da nastavimo da radimo bez obzira na situaciju. Treba da se trudimo da učimo, kako bismo pokazali Kosovo i Metohiju i učenike sa ovih prostora u što boljem sjaju - poručila je Virijević.

Nastavnik fizičkog vaspitanja Nemanja Stevanović rekao je da će nastaviti da postiže što bolje rezultate sa svojim sportistima.

- Mi smo osvojili Republičko školsko prvenstvo u futsalu. Učenici su svojim vrednim radom, trudom i zalaganjem postigli rezultate na svim poljima, a tako i u futsalu. Zahvaljujemo se opštini, školi njihovim klubovima u kojima treniraju fudbal. Ovo je uspeh svih nas zajedno i nadam se ćemo i vremenu koje dolazi biti na višem nivou. Situacije takva kakva jeste, a mi ćemo se truditi i u buduće da postižemo dobre rezultate kao i do sada - kazao je Stevanović.

Nagrade je i ove godine obezbedila Opština Leposavić, a đacima generacije dodatno su obezbeđeni tableti od Učiteljskog fakulteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA