Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo jedna osoba konkurisala za smer koji prima 25 učenika: Za ovaj fakultet vlada najmanje interesovanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo jednom brucošu se ovaj smer našao na prvom mestu na njegovoj listi želja

  • 2
ispit, matematika, geometrija, prijemni, škola, domaći zadatak Foto: Pixabay

U jeku polaganja prijemnih ispita i upisa na fakultete i ove godine se povela rasprava u vezi sa tim za koje fakultete vlada najmanje interesovanje.

Među fakultetima za koje srednjoškolci nisu previše zainteresovani nalazi se između ostalog i Fizički fakultet, a ono što je iznenadilo sve je informacija da je za smer Opšta fizika na pomenutom fakultetu ove godine konkurisala samo jedna osoba.

Kandidati prilikom upisa na fakultet imaju mogućnost odabira između četiri smera, tačnije studijska programa, koja postoje na tom fakultetu, a samo jedan učenik je odabrao smer Opšta fizika na kom ima 25 otvorenih mesta.

Iznenađena ovom informacijom ekipa Telegrafa pozvala je studentsku službu Fizičkog fakulteta u Beogradu da proveri ove navode.

Smer Opšta fizika prima 25 studenata, a samo jedan student poželeo je da upiše baš taj smer.

Iz Studentske službe pojasnili su nam da studenti prilikom popunjavanja formulara za upis na fakultet rangiraju želje, odnosno odlučuju koji smer će staviti na prvo mesto, a potom prema zainteresovanosti ređaju na listu ostala tri smera na koja imaju mogućnost da upadnu.

Prema rang listi koju je Fizički fakultet objavio na svom zvaničnom sajtu čak 58 osoba je konkurisalo za smer Opšta fizika na koji će upasti 25 najboljih. Ovaj smer se našao na određenom mestu na njihovoj listi želja, ali ne i na prvom.

Smer Opšta fizika primiće 25 studenata kojima je taj smer bio druga, treća, možda i četvrta želja, ali samo jedan učenik je izrazio želju da upiše taj smer i označio ga kao svoju primarnu želju. Samo jednom budućem studentu je Opšta fizika bila na prvom mestu na njegovoj listi želja, saznaje Telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velja

    29. jun 2023 | 18:03

    U poslednjih 40 godina nijednu vlast nije zanimala prosveta. Ali nekoliko godina unazad prosveta sa ovom vlascu prolazi ponizenje kakvo se ne pamti.

  • Arnold

    2. jul 2023 | 21:30

    U Srbiji je sve obismišljeno bolje biti trgovac u butiku nego predavati fiziku u školi. Kao što se vidi nije stvar ponude i tražnje već političkih direktiva nestručnih osoba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA