Vreme čitanja: oko 1 min.

"Posle pola veka seli smo u naše klupe i pričali": Učenici požarevačke škole proslavili 50 godina mature

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klupa ih je spojila, grad zadržao na okupu, a matura podsetila na najlepše dane

  • 0
Požarevac 50. godina mature Foto: Privatna arhiva

Prošlo je 50 punih godina kako se u Požarevcu zatvorila Učiteljska škola. Poslednja generacija 1973. godine izašla je na vrata škole, a nakon samo godinu dana, u zgradu u kojoj su se učili naši učitelji, otvorena je gimnazija.

Njeni učenici, nisu zaboravili bezbrižne dane provedene u malim klupama, jedni pored drugih, kao ni sve anegdote kojih se sećaju dan danas i rado prepričavaju.

Simbolično na Vidivdan, ponovo su seli u svoje klupe nakon pola veka. 

- Na Vidovdan smo se okupili, nas desetak, jer neki su preminuli, a od nekih nemamo kontakt. Posetili smo školu, seli na naša mesta u našoj učinici. Ne znam šta da vam kažem, taj nalet emocija...nemam reči kojima bih opisala šta sam osećala - priča za Telegraf.rs Zorica Vukasnović iz Požarevca.

Kako kaže, nakon posete školi, usledio je ručak i puno ispričanih, ali nikada dosadnih priča koja su svi zajedno sticali kroz obrazovanje.

- Nakon posete i slikanja, otišli smo u restoran i prepričavali sve. Nekako...Bilo je tiho, bez muzike, pa smo mogli lepo da konucirimao. Jako mi je drago zbog svih nas koji smo bili. Ipak se to desilo posle 50 godina - kaže Zorica za naš portal.

Klupa ih je spojila, grad zadržao na okupu, a matura podsetila na najlepše dane.

- Stalno smo u kontaktu. Imamo svoju grupu i čujemo se stalno. Imam dosta prijatelja za ceo život. Upravo te prijatelje, iz te klupe, te učionice... To je nešto što nema cenu - objašnjava nam Zorica i poziva sve da održe tradiciju mature, jer je po njenim rečima, to nešto najlepše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA