Vreme čitanja: oko 1 min.

Patrijarh Porfirije dobio Vidovdansku nagradu Grada Kruševca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vidovdanska nagrada je najveće priznanje grada Kruševca

  • 0

Svečana Vidovdanska sednica Skupštine grada Kruševca održana je 28. juna 2023. godine u zgradi Gradske uprave. Vidovdanska nagrada, najveće priznanje grada, dodeljena je Patrijarhu Porfiriju, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC). 

Nagradu je primio Njegovo Preosveštenstvo Episkop lipljanski i vojni g. Dositej, vikar Patrijarha srpskog, piše Eparhija kruševačka.

Uručujući priznanje predsednik Skupštine grada Predrag Vukićević je istakao:

– Radujemo se što je Njegova Svetost danas u Gračanici i što će narednih nekoliko dana biti sa Srbima na Kosovu i Metohiji. Razumemo da je njegovo prisustvo potrebnije tamo, mada smo se radovali i očekivali da bude danas ovde, ali znamo da je on uvek sa nama i da se moli za nas.

Gradonačelnica Jasmina Palurović je podsetila na brojne investicije koje su realizovane u prethodnih godinu dana. Na svečanoj sednici Skupštine grada uručene su plakete i pohvale zaslužnim pojedincima i organizacoijama koji su doprineli razvoju i afirmacija grada.

Svečanoj Vidovdanskoj sednici prisustvovali su predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, odbornici Skupštine grada, predstavnici gradova pobratima, političkog i javnog života i sugrađani. U umetničkom delu programa nastupili su: Crkveni hor „Sveti knez Lazar“, vokal Katrina Božić, glumci Kruševačkog pozorišta i učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA