Vreme čitanja: oko 1 min.

Celo naselje u Despotovcu odsečeno od grada: Kisić obišla ovu opštinu koju su pogodle poplave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveći problem za opštinu Despotovac, jeste što se srušio most na reci Resavi

  • 1
Darija Kisić Foto: Nikola Tomić

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas tokom posete Despotovcu, jednoj od lokalnih samouprava u Srbiji koje su zadesile poplave izazvavši značajna oštećenja, da će Vlada Srbije preduzeti sve mere da ta oštećenja vrlo brzo budu sanirana, prenosi Tanjug.

Kisić je razgovarala sa predsednikom Opštine Despotovac Zlatkom Marjanovićem o situaciji na tom području posle poplava. Marjanović je zahvalio je Vladi Srbije na brzoj reakciji u svim područjima koja su bila pogođena poplavama, navodeći da stanovnicima te opštine veoma znači svaka podrška i pomoć u brzom saniranju posledica.

Najveći problem za opštinu Despotovac, kako je naveo, jeste što se srušio most na reci Resavi, zbog čega je celo jedno naselje odsečeno od ostatka grada.

Kisić i Marjanović razgovarali su i o pronatalitetnim merama koje se primenjuju u toj opštini, a koja je, prema rečima Kisić, primer dobre prakse kada je u pitanju podrška porodicama sa decom.

Predsednik Marjanović je naveo da ta opština, pored ostalog, od 2018. godine za svako treće i naredno dete uplaćuje po 10.000 dinara svakog meseca do sedme godine, da za svako prvorođeno dete isplaćuje 15.000 dinara, kao i da obezbeđuje besplatne udžbenike i besplatan vrtić za svako treće i naredno dete, besplatan prevoz za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ministarka Kisić je sa predsednikom Opštine posetila porodicu Stojanović u selu Miliva, koja ima troje dece i koja se bavi poljoprivredom.

Ona je rekla da je danas veliki izazov uskladiti roditeljstvo i sve druge obaveze, a da je porodica Stojanović pravi primer da je to moguće, s obzirom na brojne obaveze koje uzgajanje žita i priprema za proizvodnju povrća zahtevaju.

Ministarka Kisić je istakla da će Ministarstvo pomoći ovoj porodici u nabavci plastenika, a u cilju proširenja proizvodnih kapaciteta, saopštilo je Ministarstvo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA