Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici Vojske Srbije na usavršavanju za dužnost snajperiste

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj obučavanja je dalje usavršavanje znanja i veština u rukovanju snajperskom puškom u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, samostalno ili u paru

  • 3
Snajper, snajperista Foto: Profimedia

U Centru za obuku kopnene vojske realizovana je napredna specijalistička obuka vojnika i starešina za dužnost snajperiste u jedinicama Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Cilj obučavanja je dalje usavršavanje znanja i veština u rukovanju snajperskom puškom u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, samostalno ili u paru, te psihofizička priprema snajperista za neutralisanje ciljeva u borbi, prenosi Tanjug.

Na obuci su bili pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i koji su prethodno prošli osnovnu obuku za snajperiste.

Oni su uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje iz vatrene i taktičke obuke, sa akcentom na maskiranju, prikrivenom kretanju, izboru i uređenju zaklona za dejstvo i rešavanju vatrenih zadataka.

U toku realizacije obuke proveravano je i postupanje snajperista pod stresom i opterećenjem, njihova fizička sposobnost, brzina reagovanja u primeni taktičkih radnji i vatrena osposobljenost.

Po uspešnom završetku obuke, vojnici i starešine su upućeni u svoje jedinice, u kojima će primenjivati stečena znanja i veštine i nastaviti dalje osposobljavanje kako bi dostigli i očuvali najviši nivo osposobljenosti za realizaciju specifičnih zadataka snajperista u Vojsci Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Ministarstvo odbrane pozvalo mlade da se prijave za oficirsku obuku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pod obavezno

    3. jul 2023 | 23:26

    Za instruktore, Šekarić, Arunović, Mikec i njima slični.

  • Necu da sluzim politicare.

    12. jul 2023 | 22:48

    Ko hoce nek izvoli, ja necu. Ja sam slobodan. Oni su sve ratove izgubili. Neki novi bi nas sveo na istok srbije. Vreme ratova je gotovo. Narod odlazi preko, penzosi neka sede sami.

  • Frf

    5. jul 2023 | 23:36

    Dobar snajperista je cesto vredniji od mitraljesca.. Pa kad se dodaju dronovi,mali i veliki milos.. ima tu dobrih stvarcica, jos kad su ljudi obuceni..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA