Vreme čitanja: oko 1 min.

Dirljiv prizor u Sisevcu kod Paraćina: Stari leskovački folkloraši zaigrali pored reke, godine im samo broj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Organizator ovog jedinstvenog skupa starih leskovačkih folkloraša je Folklorna sekcija starih koju sa velikim uspehom predvodi Vesna Đorđević umetnički rukovodilac

  • 0
Leskovački folkloraši Foto: Tomislav Stevanović

Prva ekipa leskovačkih folkloraša, seniora članova Folklorne sekcije leskovačkog Udruženja penzionera, njih tridesetak boravilo je pet dana u termama Sisevca nadomak Paraćina, krajem juna i početkom jula meseca tekuće godine.

Oni su obišli sve istorijske i prirodne vrednosti i lepote Moravičkog okruga, sa posebniom zadržavanjem u manastiru Sisojevac posvećenom  Svetom Sisoju, a izgrađenom u osmoj deceniji 14. veka kao zadužbina srpske kneginje Milice.

Tokom svog boravka u termama folkloraši su uvežbavali nove koreografije sa kojim će nastupiti na susretima starih trećeg doba, ove godine u Vrnjačkoj Banji, a kao pobednici poslednjeg Međunarodnog festivala folklora trećeg doba u Leskovcu.

Organizator ovog jedinstvenog skupa starih leskovačkih folkloraša je Folklorna sekcija starih koju sa velikim uspehom predvodi Vesna Đorđević umetnički rukovodilac.

- Igrali smo opušpeno i bosnih nogu na livadi na obali prelepe reke Crnice.Bio je to pravi doživljaj za nove članove sekcije... - naglasila je gospodja Đorđević.

U svojoj agendi izleta leskovačko Udruženje penzionera za jul mesec ovoga leta zabeležilo je i izlete na planinu Radan i u Sijarinsku Banju, kao i šoping izlet u Solun za koje vlada veliko interesovanje leskovačkih starina.

(Telegraf.rs/T. Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA