≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opet nevreme u Ivanjici: Grad veličine oraha tukao maline, grom pogodio repetitor, prekinute veze s meštanima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razmere nove nevolje još uvek se sagledavaju

  • 5
Ivanjica grad nevreme Foto: RINA

Meštane udaljenih ivanjičkih sela Kušići, Opaljenik, Bela Crkva... ponovo je zadesilo strahovito nevreme. Grad veličine oraha obeleo je puteve i livade za samo par minuta, a ogromna šteta pričinjena je ponovo na putnoj infrastrukturi i malinjacima u kojima je berba crvenog zlata već počela.

"Ponovo imamo istu muku. Tamo gde su bili kanali 30 centimetara voda je prekopala i sada su dublji od pola metra. Do mnogih domaćinstava može se prići samo terenskim vozilima i traktorima. Obilne padavine su po ko zna koji put pogodile Ivanjicu, a ni od prethodnog nevremena nismo se oporavili", kazao je prvi čovek ivanjičke opštine Momčilo Mitrović za agenciju RINA.

Iako je apokaliptično nevreme stalo, razmere nove katastrofe još uvek se sagledavaju.

Ivanjica grad nevreme Foto: RINA

"Nemamo izveštaj sa teritorije cele opstine. Čekamo da dobijemo informacije o stanju na terenu u selima oko mesta Močioci jer tamo nema telefonskog signala, jer je grom gadjao u repetitor", zaključio je Mitrović.

On dodaje još u prvom naletu stigla pomoć od resornih ministarstava u vidu nafte kako bi što brže prebrodili novonastale probleme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. jul 2023 | 21:43

    Sta kaze ministarka poljoprivrede, sta je sa protivgradnim raketama?cute...odgovara im da maline i svo ostalo domace voce i povrce budu unisteni da bi mogli da uvoze djubre od njihovih prijatelja a nasih neprijatelja iz eu!

  • Vvv

    4. jul 2023 | 21:46

    A sta misle malinari o tome da konacno zastite svoje maline mrezama ????????

  • Срб

    4. jul 2023 | 23:08

    А шта мислите о харпу и електромагнетним таласима?Како се заштити?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA