≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koja je tajna gimnazije čiji su đaci "oduvali" i vukovce iz drugih škola na prijemnom za medicinu u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktorka je navela da je ova škola najstarija u Zapadnoj Srbiji, ali i da imaju jedan problem

  • 22

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Lazar Davidović danas je sve šokirao izjavom. Kako je naveo, čak 21 posto vukovaca nije položilo prijemni za ovaj fakultet, a onda je otkrio i iz kojih škola su ove godine došli ubedljivo najbolji polagači. Prva dva mesta ne pripadaju Beogradu.

- Užička gimnazija je na visokom prvom mestu, oni koji rukovode tom gimnazijom zaslužuju pohvale, na drugom je Šabačka, pa Četrnaesta beogradska gimnazija, pa Deveta i Deseta. Jedna značajna konstatacija je da 21 posto nosilaca Vukove diplome nisu položili prijemni - istakao je dr Davidović.

Da iza ovakvog uspeha stoji izuzetan i naporan rad, kao i posvećenost celokupnog osoblja škole za Telegraf.rs otkrila je direktora užičke gimnazije Biljana Grujičić. Odmah smo je pozvali da prokomentariše ovaj neverovatan podatak - da su njeni đaci, narodski rečeno, "oduvali" sve ostale. 

- Tajna uspeha krije se u ogromnoj posvećenosti i radu. Uspesi užičke gimnazije su tradicija koja se svake godine nastavlja - rekla nam je.

Direktorka je navela da je ova škola najstarija u Zapadnoj Srbiji, ali i u među 5 najstarijih u celoj zemlji.

- Sledeće godine proslavljamo veliki jubilej, čak 185. godina postojanja.

Neverovatan trud i posvećenost koje profesori svakodnevno pružaju deci rezultirali su brojnim nagradama sa republičkih takmičenja, i to upravo iz oblasti fizike, matematike, hemije i biologije, pa nije čudo što su užički maturanti u samom vrhu na medicini.

- Upravo zbog ovakvih talenata imamo i specijalizovana odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima- istakla je direktora.

Jedini "problem" ove škole, kako direktorka kaže, su smanjeni kapaciteti, jer su pre samo nekoliko godina imali 6 odeljenja, danas je to čak osam, a i dalje je veliko interesovanje za ovu školu.

Inače, kao i svake godine, interesovanje za Medicinski fakultet u Beogradu je bilo ogromno. Konkurisalo je čak 1.068 kandidata, a bilo je mesta samo za njih 500.

Međutim, profesor Davidović posebno je istakao kandidate užičke gimnazije, koji su na prijemnom ispitu pokazali izuzetno znanje. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    5. jul 2023 | 13:26

    Svaka časta, pohvale za kompletan kadar u gimnaziji. Svako je svojim radom doprineo uspehu , od tetkice, profesora direktorke i naravno Đaka

  • Bbsr

    5. jul 2023 | 16:43

    Deca iz Uzica Sapca nisu deca "E L I T E" i Mafije iz Beograda...Deca U C E cetiri godine da bi polozili prijemni na fakultetu.....

  • Ana

    5. jul 2023 | 20:49

    Gde su učenici iz ogledne škole.Najbolji od najboljih.Oduvali ih Užičani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA