Vreme čitanja: oko 2 min.

Dom zdravlja "Novi Sad" prvi u Srbiji nabavio stomatološku stolicu za osobe sa invaliditetom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gradonačelnik je podsetio da je rekonstrukcija ovog doma zdravlja koštala milion i dvesta hiljada dinara, a samo opremanje oko 100 miliona dinara

  • 1
NSAD DOMZDRAVLJA REKONSTRUKCIJA JAROSLAV PAP

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je rekonstruisani objekat Doma zdravlja “Novi Sad”, rekonstruisan u oktobru 2021. godine. Nastavljeno je sa ulaganjem, te je tako Novi Sad prvi u Srbiji nabavio stomatološku stolicu za osobe sa invaliditetom, piše NS uživo. 

Gradonačelnik je podsetio da je rekonstrukcija ovog doma zdravlja koštala milion i dvesta hiljada dinara, a samo opremanje oko 100 miliona dinara.

- Obišli smo odeljenje za stomatologiju. Videli smo nešto novo u Novom Sadu, a kako kažu doktori prvo u Srbiji – stomatološka stolica za osobe sa invaliditetom. Grad je za njenu nabavku uložio 4,3 miliona dinara. Mislim da je veoma značajna za osobe sa invaliditetom, kako bi se osećali prvenstveno ravnopravnije u društvu. Prema procenama 2.000 pacijenata godišnje, moći će da obave preglede na ovoj stolici, ddnosno deset pacijenata dnevno - rekao je Đurić, i dodao:

- Obišli smo i salu za protetiku, popričali sa zaposlenima koji su oduševljeni uslovima koje imaju. Nastavljamo da ulažemo u zdravstveni sistem, moramo da ga razvijamo. Zbog povećanog broja stanovnika, nešto što nas očekuje u narednom periodu jeste da pronađemo parcelu u Veterniku, pa da uradimo projekat doma zdravlja. Veternik je naselje koje se brzo širi.

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja “Novi Sad”, naglasio je da je Grad Novi Sad uvek spreman da pomogne u ostvarivanju vizije ove ustanove.

- Kompletno je opremljena stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom. Investicijom Grada koja je samo u ovoj ordinaciji više od pet miliona dinara, kompletnom novom zubnom tehnikom koja se tu nalazi, mi smo u mogućnosti da svima pružamo najkvalitetniju uslugu. U ovoj godini, za šest meseci služba opšte medicine pružila je preko 500.000 usluga građanima. U službi ginekologije, takođe smo bili prvi za nabavku stolova za osobe sa invaliditetom – rekao je direktor.

Ispred Udruženja “IZ KRUGA VOJVODINA” obratila se Jelena Kostić, koja je iskoristila ovu priliku da se zahvali gradonačelniku Novog Sada i Domu zdravlja “Novi Sad” na prepoznavanju potreba osoba sa invaliditetom.

- Omogućili su nam da nesmetano obavljamo zdravstvene preglede. Zubarska stolica koju su nabavili je jedinstvena u regionu. Domu zdravlja bih se zahvalila, što su nabavili sto za ginekološke preglede- rekla je Jelena Kostić.

Podsećamo, prilikom rekonstrukcije ovog doma zdravlja postavljena je nova stolarija, a za završni sloj fasade primenjene su Swisspearl ploče u dva tona koje su zadržale osnovnu ideju arhitekte Odavića koja su objektu dale savremenu notu. Na fasadu je postavljena i dekorativna rasveta. Urađene su i nove klupe u Domu zdravlja od hrastovog drveta. U rekonstrukciju je uloženo milijardu dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    5. jul 2023 | 17:02

    Lepo je to ,samo treba prevaspitati stomatologe i stomatološke sestre, da se ne ponašaju kabadahiskiti prema starim ljudima,posebno stomatolozi i stomatološke sestre u Dom Zdravlja Zmaj Ognjena Vuka.Grehota je kako su se ponašali prema jednoj starici koja je imala oko 78 godina,nece da je prime jer nema mesta,ali nece ni da joj zakazu jer su popunjeni 2 meseca a za posle nemaju raspored,starica ih je molila ali nije bilo vajde TUGA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA