Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Vučević uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima oficirima Vojske Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Vučević čestitao je pripadnicima Vojske Srbije na unapređenjima

  • 0
Ministar Vučević uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima oficirima Vojske Srbije Foto: MO RS

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas oficirima Vojske Srbije ukaze predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti. Uručenju ukaza prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Ukazom predsednika Republike general-potpukovnik Želimir Glišović postavljen je na dužnost zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije. U čin general-majora unapređen je brigadni general Tiosav Janković koji je postavljen na dužnost načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije. U čin brigadnog generala unapređen je pukovnik Zoran Dragićević koji je postavljen na dužnost načelnika štaba Komande Kopnene vojske. Pukovnik Novica Gogić postavljen je na dužnost komandanta 250. raketne brigade za PVD.

Ministar Vučević čestitao je pripadnicima Vojske Srbije na unapređenjima i postavljenjima i poželeo da s ponosom nose nove činove i budu još uspešniji u daljem radu. On je izrazio uverenje da će oficiri na novim dužnostima opravdati ukazano poverenje i da će, kao i do sada, visoko profesionalno, motivisano i požrtvovano izvršavati sve svoje zadatke.

General-potpukovnik Želimir Glišović rođen je 17. decembra 1965. godine u Novom Pazaru. U profesionalnoj vojnoj službi od 1988. godine. Završio je Vojnu akademiju 1988. godine, Komandno-štabno usavršavanje 1998. godine, Generalštabno usavršavanje 2005. godine i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2016. godine. Obavljao je dužnost načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije.

General-major Tiosav Janković rođen je 29. septembra 1974. godine u Užicu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1997. godine. Završio je Vojnu akademiju 1997. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2008. godine, Generalštabno usavršavanje 2013. godine i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2017. godine. Do sada je bio na dužnosti komandanta 250. raketne brigade za PVD.

Brigadni general Zoran Dragićević rođen je 13. avgusta 1969. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1988. godine. Završio je Vojnu akademiju 1991. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2000. godine i Generalštabno usavršavanje 2012. godine. Obavljao je dužnost komandanta Brigade veze.

Pukovnik Novica Gogić rođen je 13. aprila 1975. godine u Užicu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1997. godine. Završio je Vojnu akademiju 1997. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2010. godine i Generalštabno usavršavanje 2015. godine. Do sada je bio na dužnosti zamenika komandanta 250. raketne brigade za PVD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA