• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uz podršku NIS-a opremljeno porodilište Opšte bolnice Pančevo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice u Pančevu, vredna 15 miliona dinara

 • 1
NIS

Foto: Promo/ NIS

Ovaj projekat realizovan je u okviru NIS-ovog društveno odgovornog programa "Zajednici zajedno", a bolnica u Pančevu dobila je novi ultrazvučni i CTG aparat, kao i porođajni sto. Na ovaj način unapređeni su dijagnostika i kvalitet pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijentkinje iz Pančeva i okoline. Nabavka ove opreme je veoma značajna, imajući u vidu da se u porodilištu u Pančevu godišnje rodi oko 1.500 beba iz celog južnobanatskog regiona.

Povodom nabavke nove opreme, Opštu bolnicu u Pančevu obišli su Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Svetozar Eremić, predstavnik kompanije NIS, u pratnji dr Slobodana Ovuke, direktora Opšte bolnice Pančevo.

-U sklopu programa "Zajednici zajedno" sledeće godine ćemo realizovati projekte iz oblasti obrazovanja koji su takođe bitni kao i ovaj, ali bih ovaj trenutni posebno izdvojio, jer rađanje naše dece je najvažnije i ovo je najbolji projekat koji smo do sada realizovali. Ništa ne bi moglo da se uradi bez naše Opšte bolnice koja je definisala ono što je potrebno da se unapredi i hvala im na tome. Siguran sam da ćemo u ovom timu nastaviti i dalje da realizujemo projekte od opšteg značaja za građane Pančeva - rekao je ovom prilikom Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

NIS

Foto: Promo/ NIS

Svetozar Eremić, glavni inženjer za pouzdanost i OMS u Bloku Prerada, naglasio je da će partnerstvo Grada Pančeva i kompanije NIS biti nastavljeno i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo, a pre svega za dobrobit građana Pančeva.

-Kompanija NIS je posvećena ideji da deca koja se rađaju u Opštoj bolnici u Pančevu predstavljaju srce budućnosti naše zajednice. Zbog toga smo ponosni i zahvalni što smo imali priliku da podržimo nabavku opreme koja će doprineti unapređenju dijagnostike i uslova za rad u bolnici, sa željom da se u narednom periodu rodi što više dece - rekao je Eremić.

Dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo, zahvalio je kompaniji NIS i Gradu Pančevu na podršci pri kupovini neophodne opreme za bolji i kvalitetniji rad porodilišta u kome se rodi čak 1.400 novih stanovnika Pančeva i regiona južnog Banata.

NIS

Foto: Promo/ NIS

-Svi znamo koliko NIS generalno ulaže u našu zajednicu. Ovaj projekat je poseban po tome što zahvaljujući ovakvoj opremi pratimo život bebe još u majčinom stomaku i takva oprema omogućava da na vreme uočimo određene anomalije ploda i reagujemo u skladu sa tim. Zato još jednom hvala što ste nam omogućili nabavku ove visoko sofisticirane opreme - rekao je Ovuka.

Kontinuirano ulaganje u zajednicu je jedan od prioriteta kompanije NIS. "Zajednici zajedno", najveći program društvene odgovornosti u našoj zemlji, ove godine obeležava 15 godina postojanja. Sprovodi se u 13 gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je putem ovog projekta realizovano više od 1.000 projekata u šta je NIS uložio gotovo 1,6 milijardi dinara. Grad Pančevo u programu "Zajednici zajedno" učestvuje od samog osnivanja i do sada su zajednički realizovana 153 projekta vredna 212 miliona dinara.

NIS

Foto: Promo/ NIS

Dodatna informacija:

Ove godine će NIS u okviru programa "Zajednici zajedno" uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Jelena

  7. jul 2023 | 03:26

  Pa u porodilistu da na vreme uočite anomalije ploda. Zar nije bilo bolje da taj aparat postavite onda gde se ranije kontroliše trudnoća, u dispanzeru.

  0
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA