Vreme čitanja: oko 1 min.

Ka bolјoj zaštiti dece u medijima: Komora socijalne zaštite i Savet za štampu sa predstavnicima medija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deca trpe najveće posledice neodgovarajućeg izveštavanja, ocenjeno je na sastanku

  • 0
Komora socijalne zaštite i Savet za štampu sastanak sa predstavnicima medija izveštavanje o žrtvama tragičnih događaja Foto: Komora socijalne zaštite

Komora socijalne zaštite i Savet za štampu su organizovali sastanak sa predstavnicima medija u cilјu unapređenja medijskog izveštavanja o žrtvama tragičnih događaja. Naročita pažnja je posvećena deci žrtvama, koja trpe najveće posledice neodgovarajućeg medijskog izveštavanja.

Učesnici sastanka su izneli brojne dileme i pitanja koja se odnose na zaštitu ličnih podataka žrtava, korišćenja različitih izvora podataka, verodostojnost informacija, zloupotrebu medija od stranaka koji se spore oko nekog prava ili su u sporu sa institucijama, kao i upotrebnom diskriminušućeg i uvredlјivog govora.

Svesni da su posledice neprofesionalnog i neodgovarajućeg medijskog izveštavnja brojne i često nepopravlјive, učesnici su se složili da je neophodno pronaći mehanizme kako bi se izbeglo kršenje Kodeksa novinara, a posledice ovakvog izveštavanja umanjile. U narednom periodu, predstavnici Komore socijalne zaštite, Saveta za štampu i medija realizovaće različite aktivnosti u cilјu preveniranja neprofesionalnog izveštavanja i zaštite dostojanstva žrtava tragičnih događaja.

Pored predstavnika Komore socijalne zaštite i Saveta za štampu, sastanku su prisustvovali i urednici i novinari iz redakcija Telegraf.rs, Adria Media Group, Kurir, Espreso, Srbija danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA