Vreme čitanja: oko 1 min.

Odsečeno 6 domaćinstava u selu Banjica: Nove muke za meštane Čačka, ispumpava se voda iz podruma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Objekti koji su stradali prošli put i sada su bili na udaru vode ali u manjem obimu

  • 0
Čačak, poplave Foto: RINA

Kiša koja je sinoć zahvatila teritoriju opštine Čačak izazvala je izlivanje vodotokova i stvaranje velikih problema. Pored poplavljenih domaćinstava i brojnih podrumskih prostorije, došlo je i do ogromnog klizišta koji je presekao put u selu Banjica, gde je trenutno odsečeno šest domaćinstava.

- Objekti koji su stradali prošli put i sada su bili na udaru vode ali u manjem obimu. Sve ekipe su i danas na terenu pored Vatrogasno - spasilačke jedinice, Jedinice civilne zaštite opšte namene i sva javna komunalna preduzeća su uključena u saniranje posledica sinoćnjeg nevremena - rekao je za RINU, načelnik Štaba za vanredne situacije Bratislav Zečević.

Prema njegovim rečima isti objekti koji su stradali prošli put i sada su bili na udaru vode ali u manjem obimu. Sinoć je palo od 20 do 40 mm kiše.

"I ovoga puta stradala su ulice u Mesnoj zajednici Park i to Prvomajska, Ulica Stevana Prvovenčanog i Dragačevska, zatim u MZ Alvladžinica, Bogdana Kapelana i Sime Sarage. Zatim u seoskim mesni zajednicima Kulinovci, Loznica, Viljuša, Vapa, Jezdina i Pridvorica. Sve ekipe su na terenu i vrši se crpljenje vode iz poplavljenih prostorija i za sada to su podrumske prostorije i to ćemo pokušati da uradimo u toku današnjeg dana", ističe Zečević i dodaje da svi građani koji su pretrpeli štetu to mogu prijaviti na šalteru pisarnice Gradske uprave, i to ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 17 časova, a utorkom i četvrtkom do 15.

Štetu od poplava koje su u poslednjih mesec dana zadesile Čačak i okolinu, do sada je prijavilo 100 domaćinstava.

Takođe, Zavod za javno zdravlje nastavlja sa vršenjem dezinfekcije a ispitivaće, po zahtevima i vodu iz privatnih bunara koje stanovništvo koristi za piće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA