Vreme čitanja: oko 1 min.

Saniteti ne mogu proći od bahatih vozača: Oštre kazne za sve koji ne poštuju pravila u Lučanima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Intenziviranje redovne kontrole od 12. jula

  • 0
nepropisno parkiranje Foto: RINA

Vozači u centru Lučana u prethodnom periodu postali su vrlo bahati, a svoja vozila uprkos zabranama parkiraju gde stignu. Jedan od najvećih problema je u Ulici Jugoslovenske armije, gde zbog parkiranih auomobila sa obe strane kolovoza na mestima gde čak ni zaustavljanje nije dozvoljeno, dolazi do saobraćajnog kolapsa.

"Ta ulica je dvosmerna, ali kad se sa svih strana načičkaju autmobili onda je prolaz nemoguć. Ljudi stanu misleći to je samo nekoliko minuta, dok završe nešto ili kupe, ali i to je dovoljno da zakrče prolaz i naprave gužvu", kažu za RINU meštani Lučana.

Usled ovog problema, nadležni su odlučili da od 12. jula intenziviraju redovnu kontrolu navedene ulice od strane saobraćajne policije, uz izricanje prekršajnih saobraćajnih kazni.

Takođe, redovna kontrola zabrane parkiranja u svim ulicama u kojima to nije dozvoljeno na teritoriji opštine Lučani, biće pojačana u nastupajućem periodu.

Zbog svega napred navedenog, mole se građani da svoje automobile ne zaustavljaju i ne parkiraju na mesta koja za to nisu predviđena, jer se sve češće suočavamo sa činjenicom da sanitetska vozila kao i vozila opšte društvene namene nisu u situaciji da obave svoje osnovne delatnosti, zbog nesavesnih vozača.

Opština Lučani se do sada nije opredelila za naplatu parkinga, ali moli građane da poštuju propisane norme, ističu u ovoj lokalnoj samoupravi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA