Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete koje je napao pas u Železniku operisano, stabilno, nije životno ugroženo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete nije životno ugroženo, stabilnog je stanja

  • 3
pas, vučjak Foto: Printscreen/Twitter

Dete koje sinoć prebačeno Dečju kliniku u Tiršovoj, posle povreda zadobijenih od napada vlasničkog psa u Železniku, operisano je i trenutno stabilnog zdravstvenog stanja, rečeno je Tanjugu u Tiršovoj.

"Dete je primljeno sa teškim povredama, a operacija je trajala dugo. Dete nije životno ugroženo, stabilnog je stanja", rečeno je iz ove klinike. Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je za RTS da je u brutalnom napadu pas detetu zubima maltene rasporio trbušni zid i da mu je "deo 12-palačnog creva bio izvučen van tela".

Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi - da sve što ima skine sa sebe i gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

"Alarmirana je dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vreme. Dete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu", rekao je Stijačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peđa

    9. jul 2023 | 11:48

    Krajnje je vreme da se ovaj problem reši oštrijim zakonskim odredbama o držanju i čuvanju pasa opasne rase. Sad će ovi novokomponovani ljubitelji životinja da palamude kako pas nije kriv. Pa i nije, ali ni pištolj u rukama ubice nije kriv pa je donet zakon da se drži pod katancem. Kao vlasnik tvrdim da vučjak ima najpitomiju narav medu psima ako se pravilno odgaja. Agresivnim ga može napraviti samo vlasnik.

  • Via

    9. jul 2023 | 11:13

    A gde su sad ovi "pseći svedoci"????

  • mm

    9. jul 2023 | 11:31

    Sigurno je mali zlikovac prvi krenuo na psa ... Naravno ironija, citiram kuckare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA