Vreme čitanja: oko 1 min.

Hitna u Čačku zbrinula pacijenta kog su napale pčele: Imao je više od 100 uboda, završio u bolnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Haos je nastao kada su čoveka pokušali da unesu u sanitet, tada su razjarene pčele počele i njih da jure i ujedaju", ispričao je jedan kolega čačanskih lekara

  • 0
Pčele Kalenić pijaca roj pčela Foto: Mateja Beljan

Zbog ekstremno visokih temperatura lekari čačanske Hitne pomoći, ali i Urgentnog centra danas su imali pune ruke posla. Međutim, danas su imali i neobičnu situaciju u kojoj su i lekari spasavali živu glavu. I sve to na terenu ukazujući pomoć pacijentu, navodi Kurir.

Naime, lekari Hitne pomoći su po pozivu izašli na teren da ukažu pomoć Čačaninu koga je u svom dvorištu izujedao roj pčela. Međutim, kada su došli pčele su napale i izujedale lekare i tehničare.

- Čovek je na telu imao više od 100 uboda, čekao je pomoć opkoljen rojem pčela. Kolega kaže da je haos nastao kada su pokušali da ga unesu u sanitet, tada su razjarene pčele počele i njih da jure i ujedaju - ispričao je jedan kolega čačanskih lekara.

On navodi da je kompletna ekipa zajedno s pacijentom u Urgentni centar došla izujedana.

Iz Opšte bolnice u Čačku kažu da su zbrinuli pacijenta iz ovog događaja, i da je on dobrog opšteg stanja. Niko od lekata ni tehničara iz saniteta nije pregledan ni zbrinut kod njih.

- Pacijent koga su izujedale pčele je primljen u čačansku bolnicu i zbrinut je u službi dermarologije. Stabilnih je vitalnih parametara, svestan. Međutim, on će zbog dalje opservacije na tom odeljenju biti zadržan par dana - izjavio je dr Bojan Pavlović iz Urgentne službe.

(Telegraf.rs)

Video: Lucifer uzima maha: Snimci prestonice koja "gori" na preko 40 stepeni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA