≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prve slike konja kog je vlasnik ostavio bez hrane i vode: Životinja izmučena i izranjavana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veterinarska inspekcija je utvrdila da ne postoje elementi izvršenja krivičog dela

  • 5
Konj kog je vlasnik ostavio Foto: Ustupljene fotografije/Zoo planet

Udruženje Zoo Planet uputilo je danas apel za novčanu pomoć za lečenje konja koji je juče zbrinut sa zelene površine kod glavne autobuske stanice u Nišu, nakon što su građani upozorili da se životinja na tom prostoru nalazi dva dana bez hrane, vode i zaklona.

Dušan Stojanović iz Zoo Planeta je kazao da su konja juče preuzeli od vlasnika i da su odmah krenuli sa njegovim lečenjem.

- Oporavak će biti dug jer konj je star, ima 18 godina i u veoma je teškom stanju. To je danas potvrdila i profesorka sa Veterinarskog fakulteta koja ga je pregledala. Konj ima otvorene rane, ali i stare rane i povrede. Ima hroničnu bolest kopita i deformitet čitave kičme - izjavio je Stojanović.

On je kazao da su volonteri Zoo planeta i Uduženja Pit juče bili na terenu zajedno sa policijom, komunalnom milicijom, veterinarom i veterinarskom inspekcijom Nišavskog okruga.

- Vlasnik je bio prisutan i poklonio je konja Udruženju Pit. On je u prisustvu advokata napisao da životinju poklanja bez ikakve prinude i obećao je da nikada više neće čuvati ni jednog konja - rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, veterinarska inspekcija je utvrdila da ne postoje elementi izvršenja krivičog dela, već samo prekršaj u vezi držanja životinje.

- Na tu odluku veterinarske inspekcije biće podnet prigovor, a protiv vlasnika će svakako biti podneta krivična prijava, s obzirom na stanje konja i to da ga je dugi niz godina držao u nehumanim uslovima. Građani su stotine puta do sada prijavljivali da vlasnik drži konja pored autobuske stanice u nehumanim uslovima. O tome postoje i fotografije i video zapisi. Građani, Udruženje Zoo Planet i Udruženje Pit su to prijavljivali veterinarskoj inspekciji, ali ni za jednu od tih prijava nije stigao odgovor - rekao je Stojanović.

On je kazao da svi ljudi dobre volje koji mogu da uplate novac za lečenje konja to mogu da učine posredstvom računa Udruženja Zoo Planet: 105-22423-78.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    14. jul 2023 | 16:34

    Monstrum ljudski,treba ga ostaviti bez hrane i vode,kakve krivicne prijave vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA