Vreme čitanja: oko 1 min.

Zoran Đorđević i Dejan Savić u poseti Udruženju književnika Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebna tema sastanka bila je zajednički nastup Pošte i Udruženja književnika na predstojećem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga u oktobru

  • 0
Zoran Đorđević, Dejan Savić, Udruženje književnika Srbije Foto: Vuk Branković

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i savetnik za kulturu predsednika Republike Srbije Dejan Savić, posetili su sedište Udruženja književnika Srbije (UKS) i sa predsednikom Upravnog odbora UKS Milošem Jankovićem razgovarali o daljoj realizaciji dogovora o saradnji JP „Pošta Srbije” i UKS, i aktuelnim pitanjima statusa i održavanja zdanja u Francuskoj 7 u Beogradu.

Miloš Janković predstavio je planove i programske aktivnosti UKS, koje je najstarije esnafsko umetničko udruženje u Srbiji, i istakao da se značajan deo aktivnosti realizuje upravo uz podršku Pošte Srbije. Posebna tema sastanka bila je zajednički nastup Pošte i Udruženja književnika na predstojećem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga u oktobru, kao i njena podrška održavanju jubilarnih 60. Beogradskih  međunarodnih susreta pisaca u istom periodu.

Razgovor se vodio i o statusnim problemima i urušavanju zdanja u Francuskoj 7, sa statusom kulturnog dobra prvog reda pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, u kojoj sedište imaju još dva  reprezentativna udruženja u oblasti književnosti – Srpsko književno društvo i Udruženje književnih prevodilaca Srbije. Zgrada je podignuta 1884. godine po projektu arhitekte Ljubomira Ilkića, za porodični dom Milana Piroćanca, političara, predsednika Vlade Kraljevine Srbije i predsednika tadašnje Srpske napredne stranke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA