Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo odbrane: Pozivamo mlade na dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem

  • 11
VOJNIROK DOBROVOLJNI MODBRANE Foto: Tanjug/Mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane mladiće i devojke, koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem, da podnesu svoje prijave u centrima Ministarstva odbrane i već u septembru stanu u stroj Vojske Srbije. U toku je i prijava i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Svi kandidati i kandidatkinje prijavljeni za dobrovoljno služenje vojnog roka imaće priliku da provere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo odbrane, piše RTS. 

To je, kako se navodi, ujedno i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća "Pošta Srbije“ širom zemlje.

Buduće vojnike očekuje mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama ili putem linka na sajtu Ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    15. jul 2023 | 20:17

    Moja deca kazu ne zele da idu u vojsku.Tacka.

  • Nikad necu da sluzim bagru.

    15. jul 2023 | 20:44

    Prodali ste srbe u hrvatskoj i bosni. Na kosovu ste pukli, 5 oktobra ste prodali ceo vojni vrh i jso i skorpione. I vas da sluzim, nikad. Da ne pricam sto zuti dozvolili martovski pogrom.

  • згубидан

    15. jul 2023 | 21:23

    Што ће нам војска кад госп .преседавајући увек виче мир мир мир мир мир сачувајмо мир и тако даље до следећег обраћања.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA