Vreme čitanja: oko 1 min.

Formirana komisija za unutrašnji nadzor nakon smrti žene od ujeda stršljena: Oglasio se Dom zdravlja u Čačku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor te ustanove ističe da neće biti pošteđenih od odgovornosti

  • 0
Hitna pomoć strsljen Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Žena iz sela u okolini Čačka, preminula je u petak od ujeda stršljena, a ekipa Hitne pomoći je u Urgentnu službu dovezla bez znakova života.

Formirana je komisija za unutrašnji nadzor koja će utvrditi postupke svih zaposlenih zdravstvenih radnika u lancu medicinskog zbrinjavanja pacijentkinje, počev od zaposlenih u ambulanti u Mrčajevcima, pa do zaposlenih u Hitnoj pomoći u Čačku.

"Danas sam dobio prve izveštaje, ali ću u narednih dan, dva imati kompletan uvid šta se konkretno u ovom slučaju dogodilo, tek nakon toga ćemo moći da pričamo o bilo čemu konkretnom", izjavio je dr Aco Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku, piše Kurir.

On je dodao da niko neće biti pošteđen odgovornosti, ako se ona dokaže.

Dan ranije se o ovom slučaju oglasila i Opšta bolnica.

"Pacijentkinja koja je dovezena na prijemu, bila je bez svesti, pulsa i disanja. Kako navode iz službe Hitne pomoći i na njihovom prijemu pacijentkinja je bila bez svesti pulsa i disanja. U toku transporta preduzete su sve mere oživljavanja. Na urgentnom odeljenju je nastavljena kardiopulmonalna cerebralna reanimacija ali je nazažost posle svih preduzetih mera pacijentkinja preminula", izjavila je dr Marija Stranjanac, portparol Opšte bolnice u Čačku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA