Vreme čitanja: oko 1 min.

Spavate li? Ovakvu tropsku noć Srbija ne pamti, jedan grad u ponoć meri čak 30°C, a na ovoj planini 25°C

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponedeljak je doneo Srbiji temperature i do 38°C

  • 12
Noć, temperatura, vreme Foto: Shutterstock, Nikola Tomić

Nakon vrelog dana, širom Srbije i noć je vrlo topla i neugodna.

Beograd je u ponoć merio čak 30°C, a pri visokoj relativnoj vlažnosti vazduha od 60 procenata, subjektivni osećaj je čak 35°C. 

U ostalim predelima Srbije temperature u ponoć kretale su se od 21°C na jugu do 27°C na severu Srbije. Vrlo toplo je i na planinama, Zlatibor meri čak 25°C i jedan je od najtoplih mesta u Srbiji.

Ugodnije i prijatnije je samo na Kopaoniku i Sjenici sa 17°C.

Pred nama je vedra i u većem delu Srbije još jedna tropska noć. Minimalna temperatura  većini mesta neće se spustiti ispod 20°C, u Beogradu ni ispod 25°C, a jedino će na jugu biti malo ispod 20°C i na Kopaoniku i Sjenici od 13 do 15°C.

Inače, ponedeljak je doneo Srbiji temperature i do 38°C.

U Srbiji u utorak sunčano i malo prijatnije nego u ponedeljak, ali i dalje tropski toplo. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, tokom dana pojačan. Jutarnja temperatura od 17 do 25°C, maksimalna dnevna od 33 do 37°C, u Beogradu do 35°C.

U Srbiji u sredu sunčano i vrelo. Maksimalna temperatura biće od 35 do 39°C. Kasnije posle podne, uveče i tokom noći u severnim, centralnim i zapadnim predelima biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a ponegde se očekuju i jače grmljavinske oluje.

Od četvrtka do subote malo ugodije, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u severnim predelima. Maksimalna temperatura biće od 30°C na severu Vojvodine do 39°C na jugoistoku Srbije.

U nedelju još malo svežije, uz temperature posle dužeg perioda ispod 30°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo da kažem.

    18. jul 2023 | 05:56

    Ima li još koje drvo da se posece. Pa da se malo asfaltira

  • Ada Ciganija

    18. jul 2023 | 02:10

    Ko je izmislio klimu treba mu nobelovu nagradu dati.

  • DRagutin

    18. jul 2023 | 06:59

    Ovo vreme će spaliti i sasušiti sve ratarske kulture. Strašno... Mi ljudi imamo tehnologiju i način da se sačuvamo od ovakvog toplotnog cunamija ali sve te biljke pod golim nebom teško da će preživeti bez naše pomoći!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA