Vreme čitanja: oko 2 min.

Veći kapacitet i nove prostorije, do neprepoznatljivosti: Restauracija vrtića u Guči nakon 50 godina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon čitavih pedeset godina objekat vrtića Bambi u Guči je potpuno rekonstruisan, na radost dece, roditelja ali i svih zaposlenih u Predškolskoj ustanovi Naša radost

  • 0
Restauracija vrtića u Guči nakon 50 godina Foto: Rina

Nakon 50 dugih godina konačno je rekonstruisana zgrada vrtića u Guči i stekli se uslovi da se u ovu ustanovu primi još 50 malih Dragačevaca na radost svih roditelja i dece.

Nakon čitavih pedeset godina objekat vrtića Bambi u Guči je potpuno rekonstruisan, na radost dece, roditelja ali i svih zaposlenih u Predškolskoj ustanovi Naša radost. Taj vrtić pohađa oko 250 mališana, a njegovo novo ruho doprineće da se povećaju kapaciteti i da u taj vrtić bude upisano jos 50 malisana više. Rekonstrukcija je urađena uz pomoč mnistarstva Državne uprave i lokalne samouprave koja je za te namene izdvojila 26 miliiona dinara, a obilasku ovog objekta u Guči danas je prisustvovao i minstar Aleksandar Martinović.

- Ovo je još jedan primer dobre saradnje između našeg ministarstva i lokalne samouprave. Projekat je realizovan, a ono što je najvažnije jeste radost i udobnost naše dece. Puno nam je srce kad znamo da će ovo sve doprineti da se olakša roditeljima jer će kapaciteti biti povećani. Rekonstrukcija je odrađena tako da objekat bude lep i funkcionalan, i sve je uađeno po najvišim standardima. Naš cilj je da deca imaju odlične uslove u predškolskom obrazovanju, kasnije i u školama i da na kraju kao rezultat dobijemo da se sve više dece rađa i da sve više maldih ostaje u Lučanima, rekao je za RINU ministar Martinović.

Za ovu rekonstrukciju opština Lučani izdvojila 10 miliona dinara, a prvi čovek opštine Milivoje Dolović još jednom je istakao koliko je važan završetak ovih radova, imajući u vidu da na zgradi vrtića ništa nije rađeno još od 1972. godine.

- Vrtić nije bio u sjajnom stanju, na pojedinim mestima ponekad je čak i prokišnjavao. Sada je to sve prošlost, urađena je zamena kompletne stolarije, izolacija, urađena su izdvojena odeljenja, novi mobilijar i svakako je to sada objekat koji nam može služiti na ponos. Ovde ipak nećemo stati jer nas očekuje još ulaganja u školstvo i sport u narednom periodu, a sve u cilju da dodatno poboljašamo uslove za život mladima na teritoriji naše opštine, istakao je Dolović.

Da je rekonstrukcija dobro odrađena pokazuje i činjenica da roditelji koji su doveli decu u nove prostorije enterijer zapravo nisu ni prepoznali, koliko je sve, kako su rekli, lepše, bezbednije i drugačije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA