Vreme čitanja: oko 1 min.

"Porodica spasena u poslednji čas": Drvo umalo ubilo kampere na Staroj planini, ovako je tekla drama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Staroj planini, gde je porodica kampovala, nevreme je pokazalo svu svoju snagu.

  • 0
Stara planina Foto: Privatna arhiva

Juče je Srbiju zadesila razorna superćelijska oluja koja je nanela veliku štetu, a među povređenima je i porodica koja je kampovala na Staroj planini. Incident se dogodio kada je drvo palo iznenada i polomilo noge bake i deke, dok su deca u kolima prošla srećom bez povreda.

Superćelijske oluje poznate su po svojoj razornosti i nepravilnom kretanju. Ova nevremena mogu izazvati snažne oluje, grad, jaku kišu i grmljavinske udare. Na Staroj planini, gde je porodica kampovala, nevreme je pokazalo svu svoju snagu.

Jedna porodica prošla je kroz pravu dramu. Dok su izlazili iz svog automobila, drvo je iznenada palo između njih, nanoseći im teške povrede - ozbiljni otvoreni prelomi potkolenica i rebara. Kako kaže naš sagovornik porodica je imala neverovatnu sreću u ovoj nesreći, budući da je samo nekoliko centimetara razlike moglo dovesti do tragedije.

Direktor JP Stara planina Goran Karadžić, istakao je značaj brze intervencije njihovih tehničara u spasavanju ove porodice, prenosi Pink.rs.

- Zahvaljujući njihovoj efikasnosti, pomoć je stigla u najkraćem mogućem roku. Da nije bilo njihovog promptnog delovanja, situacija bi se mogla znatno pogoršati, s obzirom na udaljenost lokacije od drugih naseljenih mesta. Da nije bilo naših iz tehničke JP STARA PLANINA - SP RESORT, bili bi tu sat i po, jer je pomoć stizala iz Knjaževca - kazao je Karadžić i čestitao svim službama na reagovanju i spasavanju ove porodice.

Porodici koja je prošla kroz ovu dramatičnu situaciju ukazana je odmah medicinska pomoć, te su prevezeni u najbližu bolnicu.

Ovaj tragičan događaj je još jedan podsetnik na važnost opreznosti tokom nepogoda i kritičnost brze i koordinisane reakcije spasilačkih timova. Iako je superćelijska oluja ostavila velike posledice na Staroj planini, zahvaljujući hrabrosti i efikasnosti službi na terenu, tragedija je izbegnuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA