≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova plaža važi za najlepše uređenu u Srbiji: Spasilac Valentina motri na kupače i jedna stvar je jako brine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako kaže, radno vreme počinje u deset sati, ali ona dolazi ranije kao i njene kolege

  • 0

Sremska Mitrovica, postala je omiljeno mesto tokom leta svima građanima, jer kako kažu, imaju najlepše uređenu plažu, po njihovom mišljenju - u Evropi. Naglašavaju da je u nju dosta novca i rada uloženo, te nije ni čudno da izgleda baš ovako, kao da ste na otoku Jadranskog mora, a ne u Mitrovici nadomak Beograda i Save.

Prošetali smo plažom, uočili razne zanimljivosti, pre svega za decu, divne restorane i kafiće, teretanu na otvorenom koja poseduje apsolutno svu opremu, besplatne ležaljke, zadovoljne ljude, i razigrane mališane.

Nismo mogli a da ne primetimo spasilačku ekipu koja je uvek u pripravnosti, kako brinu o najmlađim, tako i o najstarijim sugrađanima. Za Telegraf.rs odlučila je da sa nama podeli svoje iskustvo Vuković Valentina, spasilac koja ima samo 20 godina, a poslednje tri je dežurna na najlepšoj plaži.

- Pre svega, dobro nam došli, po mom skromnom mišljenju ovo jeste najlepša plaža. Kako je krenulo letnje vreme, neretko imamo i po 2.000 posetilaca - počinje Valentina.

Kako kaže, radno vreme počinje u deset sati, ali ona dolazi ranije kao i njene kolege.

- Radno vreme počinje u deset sati, ali mi uvek dolazimo pola sata ranije, kakk bismo uspeli sve da namestimo i proverimo za početak smene, ne želimo da građani dođu a da nije sve sređeno kako treba. Preko radnih dana, nije velika gužva, ali vikendom ume da bude - priča nam.

Glavni problem su, kaže, deca, odnosno pojedini nesavesni roditelji. Ili tačnije, roditelji nesvesni opasnosti.

- Mi ovde pazimo o svima, a najviše o mališanima kojih ima jako puno. Neretko se desi da se deca izgube, prosto... Tako je kako je, pa mi onda na razglasu tražimo roditelje, a takođe i oni sami dolaze prvo kod nas po pomoć. Dešavale su se neke neprijatne situacije, ali sve se to prevaziđe, takav je posao, volite ga ili ne - objašnjava nam mlada devojka.

Pored Valentine, tu su i njene kolege, a kako postati deo spasilačkog tima, otkriva nam upravo ova mlada devojka.

- Prijavite se preko Crvenog krsta, ili preko plivačkog saveza, imaju posebne norme koje treba ispuniti, nakon toga imate testiranja i kada nadležni ocene da ste spremni dolazite na posao. Ja sam ovde poslednje tri godine, i ne planiram da odlazim, koliko god budem mogla ja ću ostati ovde jer mi je zaista lepo - zaključuje Valentina za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Kupače na Adi motri 75 spasilaca, a na vodi su i skuteri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA