≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri medalje za tim Srbije na Evropskoj informatičkoj olimpijadi za devojke: Bravo za Sofiju, Anju i Ivu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srebrnu medalju osvojila je Sofija Čebašek, dok su bronzane medalje osvojile Anja Dožić i Iva Živadinović

  • 1

Na 3. Evropskoj informatičkoj olimpijadi za devojke, koja se od 15. do 21. jula održava u Lundu u Švedskoj, članice tima Republike Srbije osvojile su tri medalje.

Tim je odabran nakon nekoliko etapa informatičkih takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije. Značajnu podršku našoj ekipi pružio je Microsoft Development Center Srbija.

Srebrnu medalju osvojila je Sofija Čebašek, dok su bronzane medalje osvojile Anja Dožić i Iva Živadinović. Članica tima Republike Srbije bila je i Anđela Nestorović. Sve reprezentativke su učenice Matematičke gimnazije u Beogradu.

Na takmičenju je učestvovalo 189 takmičarki iz 52 zemlje.

Naše učenice su se takmičile u rešavanju 8 algoritamskih zadataka, a autori jednog od zadataka su Pavle Martinović i Mladen Puzić, članovi komisije za srednjoškolska takmičenja iz informatike u Srbiji.

Rukovodioci EGOI tima Republike Srbije bili su dr Marko Savić – Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Aleksa Milisavljević – Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, Lozana, Švajcarska.

(Telegraf.rs)

Video: 50 godina Društva za informatiku Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    20. jul 2023 | 21:38

    "olimpijadi za devojke" - ТОЛИКО о родној тавноправности.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA