≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Čaušić: Vatrogasci spasili pet osoba iz nevremena, još jednom apelujemo na građane da budu oprezni

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mirović je kazao da polako stiže pomoć u Bačku Palanku

  • 0
Luka Čaušić Igor Mirović nevreme Foto: MUP

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić izjavio je večeras da su pripadnici tog sektora spasili petoro ljudi tokom velikog nevremena koje je, zasad, zadesilo severni deo zemlje.

"Imamo jedno povređeno lice, spasioci su izvukli ženu iz kioska u Novom Sadu, na koji je palo drvo. Spasili su još četiri osobe, tako da imamo pet spasenih lica tokom poslednja dva časa", rekao je Čaušić za Tanjug.

On je dodao da je Sektor u koordinaciji sa Hidrometeorološkim zavodom Srbije.

"Nevreme će da se kreće prema centralnoj Srbiji, još jedan apel za građane da budu oprezni zbog ekstremnih vremenskih prilika. Svi pripadnici Sektora za vanredne situacije su na terenu, na desetine intervencije imamo u ovom momentu. Tu je uklanjanja drveća, krovova koji prete da ugroze živote ljudi... Ne može mnogo unapred Hidrometeorološki zavod da kaže tačno gde se da se desi nevreme, ali smo na vreme upozorili građane", istakao je Čaušić.

Čaušić, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, obišao je večeras Bačku Palanku, koja je pretrpela veliku štetu nakon popodnevnog olujnog nevremena.

“Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića došao sam u Bačku Palanku upravo da obiđem meštane i da na licu mesta utvrdimo razmere posledica koje je ovo nevreme ostavilo. Pripadnici MUP Sektora za vanredne situacije imali su najviše intervencija upravo u ovom okrugu, u Novom Sadu i Bačkoj Palanci, gde su spasili pet lica i na nekoliko lokacija pomagali u saniranju posledica i uklanjanju palih stabala koje i ovde vidimo, u Bačkoj Palanci, koja je pretrpela velike posledice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je uvek u službi građana, a zajedno sa predsednikom pokrajinske Vlade razgovarali smo na koji način možemo da pomognemo i da saniramo posledice koje su razmere ovog nevremena i da li u nekom budućem periodu može da se desi neka opasnost upravo na oštećenim objektima u današnjoj oluji”, rekao je Čaušić.

Nakon posete Bačkoj Palanci, Čaušić je obišao i Čelarevo koje je takođe pretrpelo veliku štetu i dodao da je ministar Gašić naložio da, se, pored pripadnika Sektora za vanredne situacije, uključe i pripadnici policije kako bi pružili svu potrebnu pomoć našim graćanima, kao i da će pripadnici MUP ostati na terenu i noćas kao i sutra kada su najavljene nove padavine.

Mirović je kazao da polako stiže pomoć u Bačku Palanku.

- Na licu mesta su pripadnici MUP-a, lokalno rukovodstvo, komunalna preduzeća, stižu i dobrovoljci iz drugih opština i brojna preduzeća iz Novog Sada koji je takođe pogođen", napisao je Mirović.

Dodao je da za sada nema žrtava u Bačkoj Palanci, a da je deo mesta dobio struju. "Molim građane za malo strpljenja jer je raščisćavanje počelo", poručio je. Mirović je naveo i da je kulturni centar "Brana Crnčević" u Rumi oštećen u nevremenu kao i hram Srpske pravoslavne crve u Stejanovcima. Naveo je i da je u pripremi pomoć Pokrajinske vlade Rumi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

Jako grmljavinsko nevreme zahvatilo je večeras severozapad Vojvodine, Novi Sad i Beograd, da bi krenulo da se premešta ka Banatu, Borskom, Braničevskom i Podunavskom okrugu. U Beogradu je padala jaka kiša praćena vetrom i grmljavinom slabijeg intenziteta nego u Vojvodini.

Veliko nevreme koje je prethodno zahvatilo Novi Sad izazvalo je nestanak struje u manjem delu grada, dok je snažan vetar obarao sve pred sobom. Prvi na udaru oluje koja je u Srbiju stigla nakon što je prethodno pogodila Sloveniju, Hrvatsku i BiH bio je Sombor, gde je jak vetar oborio je nekoliko stabala u gradu i okolini. Oluja je zahvatila i Suboticu gde padala jaka kiša, ali vetar nije bio jakog intenziteta.

(Telegraf.rs)

Video: Čaušić: Upozorenje da će nevreme da se kreće prema centralnoj Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA