≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog nevremena, delovi Vojvodine danima bez struje: Elektrodistribucija se oglasila za Telegraf

Vreme čitanja: oko 1 min.

S obzirom na stepen oštećenja distributivne mreže, ostao je još jedan broj kvarova na niskonaponskoj mreži, poručuju nadležni

  • 3
Struja električna energija Foto: Mateja Beljan

Delovi Vojvodine danima su bez struje, a u odgovoru na pitanja Telegrafa, iz Elektrodistribucije Srbije poručuju da će to pitanje biti rešeno u najkraćem roku.

Prema podacima sa društvenih mreža, gde su se korisnici požalili, Kovilj iz okoline Novog Sada i dva mesta u okolini Bačke Palanke treći dan provode bez struje.

Jako nevreme, naveli su u odgovoru iz Operatora distributivnog sistema "Elektrodistribucije Srbije", uzrokovalo je kvarove.

"Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Novi Sad, od srede uveče neprekidno su na terenu i ulažu velike napore u sanaciji ogromne štete na distributivnoj mreži, koju su izazvale velike oluje, praćene orkanskim vetrom, jakom kišom i grmljavinom, a koje su u više navrata poslednjih dana pogodile teritoriju Novog Sada i okolnih opština.

Zahvaljujući neprekidnom angažovanju elektromontera Elektrodistribucije Novi Sad otklonjeni su najveći kvarovi na distributivnoj mreži. Međutim, s obzirom na stepen oštećenja distributivne mreže, ostao je još jedan broj kvarova na niskonaponskoj mreži, pre svega kada su u pitanju individualni kućni priključci, koji se sada intenzivno saniraju. Kao ispomoć Elektrodistribuciji Novi Sad, danas je iz drugih delova Srbije stiglo još oko 100 elektromontera Elektrodistribucije Srbije koji će pomoći da se u najkraćem mogućem roku saniraju preostali kvarovi. To se posebno odnosi na širu teritoriju grada Novog Sada, kao i opštine Bačka Palanka.

Ekipe Elektrodistribucije Novi Sad nastavljaju pojačane aktivnosti na saniranju preostalih kvarova na distributivnoj mreži u najkraćem mogućem roku", stoji u odgovoru EPS za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS 1

    24. jul 2023 | 13:28

    Sve što je bilo trulo i zarđalo oluja je oborila,ne moraju da traže šta je za zamenu jer se vidi.

  • FANTOM(68)

    24. jul 2023 | 13:37

    Čeknider bre da mine sreda. Nemoj da za dva dana radimo dupli posao. Će da vidimo koji kuršlus će da bidne pa ondak će da opravljamo. Sad je oskudacija, sad su pare skupe.

  • Lazar

    24. jul 2023 | 21:14

    Ja u centru Zemuna na dva minuta od eps-a nemam struje šesti dan a oni šalju ekipe u Novi Sad i okolna sela... O čemu da pričamo dalje ko je prioritet!? Šta će dežurne ekipe za Zemun i druge delove Beograda u tim gradovima kad ovde ima mnogo prijava kvarova? Očigledno je da politika diktira sve u ovoj raspaloj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA