Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad kao jaje naneo ogromnu štetu: Proglašena vanredna situacija u tri mesne zajednice u Arilju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strašno nevreme pogodilo je Arilje u subotu, naneta je velika šteta na putnoj infrastrukturi, mnogim poljoprivrednim domaćinstvima, dosta automobila je uništeno

  • 0
Arilje  nevreme grad Foto: RINA

Zbog jakog olujnog nevremena praćenog gradom koje je pogodilo opštinu Arilje pre dva dana na delu teritorije ove lokalne samouprave danas je proglašena vanredna situacija.

"Strašno nevreme pogodilo je našu opštinu u subotu, naneta je velika šteta na putnoj infrastrukturi, mnogim poljoprivrednim domaćinstvima, dosta automobila je uništeno, a o samim poljoprivrednim usevima da ni ne govorim, pre svega o rodu maline koja je sada u jeku berbe. Upravo zbog toga danas smo doneli odluku da proglasimo vanrednu situaciju na delu teritorije naše opštine i to u Mesnim zajednicama Severovo, Radobuđa i Trešnjevica", rekao je za Tanjug predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

On je dodao i da lokalna samouprava ne može sama da se izbori sa nevremenom koje ju je zadesilo već će potražiti pomoć od Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA